Zaman'dan Turpcu'ya Şok Sözler

Zaman’dan Turpcu’ya Şok SözlerDelegeler özgür değil!

Zaman'dan Turpcu'ya Şok Sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Cumartesi günü yapılan olacak CHP İl Kongresi öncesi değerlendirmede bulundu. CHP delegsinin baskı altına alındığını ve bunu yapanının CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu olduğunu belirten Zaman, “ . Delegeleri özgür bırakmak gerekiyor. Özgür üradeleri ile kendilerinin karar vermesi gerekiyor. Bu kapasiteye sahipler. Milletvekili ve ilçe başkanlarının tahakkümü ile bu iş olmaz. Bu yanlıştır. Şerafettin Turpcu’dan başka uğraşan yokki bu işlerle. Umut Başoğlu’nu yönlendiren Turpcu’dur. Daha önce başkasını ortaya attı. Yoklamayı yaptı. Tutmayınca onu kenara koydu bir başkasının üstünde durdu. Buda etki bir davranış değil.” Dedi.
“KİMİN NE OLDUĞUNU BİLİRLER”
CHP delegesini yönlendirmek ve baskına almanın yanlış olduğuna dikkat çeken CHP’li Zaman, “Ereğli’ye gittiğimizde ilçe başkanları özgür iradeleri ile gelmediler oraya. Gerçekten Şerafettin Turpcu’nun onlara verdiği talimat doğrultusunda gelme mecburiyetinde kaldılar. Bunu hiç bir zaman doğru bulmuyorum. Bizim delegelerimiz akıllı insanlardır, okumuş insanlardır, dünya görüşü, ülkenin şartlarını bilen, partinin içerisini iyi bilen insanlardır. Bu anlamda böyle bir baskı oluşturulmasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyorum. Bizim Merkez ilçede 126 tane delegemiz var 1 tanesi de benim. Bir tane benim oyum garanti olup onun dışında hiçbir delegenin oyu ile ilgili bir baskımız, sıkıştırmamız olmamıştır. Olmasına da gerek yoktur. Çünkü üyelerimiz kimin ne olduğunu iyi biliyorlar. Nasıl bir yönlendirme ile üyelere ve delegelere baskı yapıldığını çok iyi biliyorlar. Bu anlamda delegelerimiz doğru tercihi kongrede yerine getireceklerdir.
“BU İŞLERLE BİR TEK TURPCU İLGİLENİYOR”
Delegelerin ve ilçe başkanlarının CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu tarafından baskı altına alındığını ve Turpcu’nun Başoğlu’ndan önce başka bir isim üzerinde durduğunu ancak bunun tutmadığına dikkat çeken CHP Merkez ilçe başkanı Zaman, “Bu ilçe başkanlarının Başoğlu’nun yanında olduğunu göstermek elbette baskıdır. Delegeleri özgür bırakmak gerekiyor. Özgür iradeleri ile kendilerinin karar vermesi gerekiyor. Bu kapasiteye sahipler. Milletvekili ve ilçe başkanlarının tahakkümü ile bu iş olmaz. Bu yanlıştır. Şerafettin Turpcu’dan başka bu işlerle uğraşan yok. Umut Başoğlu’nu yönlendiren Turpcu’dur. Daha önce başkasını ortaya attı. Yoklamayı yaptı. Tutmayınca onu kenara koydu bir başkasının üstünde durdu. Bu da etik bir davranış değil.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER