ZBEÜ'DE 400 TAŞERONUN SÖZLEŞME SÜRECİ MAHKEMEDEN SONRA BAŞLAYACAK

ZBEÜ'DE 400 TAŞERONUN SÖZLEŞME SÜRECİ MAHKEMEDEN SONRA BAŞLAYACAK

Tez-Koop-İş Zonguldak Şube Başkanı Şerif Taşören, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde güvenlik ve temizlik kadrosunda bulunan 400 taşeronun Toplu sözleşme sürecinin 10 Aralık'taki mahkemenin ardından başlayacağını söyledi.

Tez Koop-İş başkanı Şerif Taşören, taşeronların Toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. ZBEÜ'de hiçbir yetkisi bulunmayan Kop-iş'in itirazı nedeniyle Toplu sözleşme sürecinin geciktiğini ifade eden Tez-Koop-İş Şube Başkanı Şerif Taşören şunları söyledi.

"Tez-Koop-İş Sendikası Zonguldak şubesi olarak  Gençlik Spor Bakanlığı'nda 1985'dan beri  yetkili bir sendikayız. Burada 696 ile çalışan arkadaşlarımız sendikamız üyesidir ve toplu sözleşmeden 1 Kasım'dan itibaren yararlanmaya başlamışlardır. SGK İl müdürlüğünde de 1980 yılından beri yetkili sendikayız ve 1 Kasım'da itibaren üye arkadaşlarımız toplu sözleşme hakkından yararlanmaya başlamışlardır.”

"Üniversitelerde, Sinop,  Kastamonu, Abant Bolu İzzet Baysal Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi olmak üzere yetkiliyiz. 3 üniversitenin toplu sözleşmeleri devam ediyor. Sinop üniversitemiz bitti, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde yetkiye itiraz etti. Kop-İş Sendikası, bizde görüşmelerimizin sonucunda arkadaşlarınızın baskısı neticesinde Koop İş Sendikası itirazını geri çekti. Yani Bülent Ecevit de hiçbir yetkisi olmayan, üyesi olmadığı halde burada çalışanlarımızın süresini uzatmak amaçlı mı artık ne düşünürler bilemiyoruz. Bu sefer de baskıların sonucunda arkadaşlarımız geri çektiler davalarını. şimdi Aralık ayının 10'unda hakim mahkeme kararları yazdıktan sonra  biz de arkadaşlarım da Toplu sözleşme çalışmalarına nasip olursa başlayacağız. Şu anda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversites'nde çalışan temizlik ve güvenlik personeli asgari ücrete bağlı, şu ana kadar iş toplu sözleşme görüşmesi olmadığı için herhangi bir hakları yok, sadece asgari ücretten yararlanıyorlar. Ama mevcut diğer üniversite çalışanlar arkadaşlarımız toplu sözleşme haklarından yararlanmaya başladılar. Şu anda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin temizlik ve güvenlik kadrosunda 400 civarında personel var ve hepsi bizim sendikamızın üyesidir. Mahkemeden sonra toplu sözleşme taslak çalışmasını tamamlayıp üniversite yönetimi ile görüşmeye başlayacağız."

 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER