ZBEÜ'DE DÜNYA DİYABET GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ZBEÜ'DE DÜNYA DİYABET GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Dünya Diyabet Günü kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından diyabet hastalığına farkındalık oluşturma amaçlı Tip 1 Diyabetiklere yönelik online bir etkinlik düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘Dünya Diyabet Günü’ Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi. 13 Kasım Cuma günü zoom üzerinden video konferans ile gerçekleşen çevrimiçi farkındalık programı, Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu’nun diyabet hastalığına ilişkin ülkemizden ve dünyadan genel bilgilendirme, COVİD-19 ve diyabetle ilgili içerikte açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Diyabet Günü farkındalık programında, Dr. Öğr. Üyesi Sakin Tekin  ‘Tıp 1 Diyabet Teşhisi’, Dr. Öğr. Üyesi Ömercan Topaloğlu  ‘Tıp 1 Diyabet Tedavisi’; Hemşire Safiye Çatalcam ‘İnsülin Tedavisi ve Pompa Kullanımında Dikkat Edilecek Durumlar’,  Hemşire Ebru Uzaldı ‘Hipoglisemiyi Engelleyici ve Önleyici Tedbirler’ üzerine açıklamalarda bulundular.

Diyabetin, dünyada, ülkemizde ve bölgemizde beslenme ve yaşam tarzından ötürü giderek artan bir hastalık olduğuna işaret eden Prof. Dr. Bayraktaroğlu,  diyabeti önlemede doğru ve dengeli beslenme vurgusu yaptı. Diyabette hastalık gerçekleşmeden önlem almanın önemine, hastalarda yaşam tarzı değişikliklerinin tedavinin temelini oluşturduğunu, her gün düzenli fiziksel aktivitenin etkili olduğunu belirtti. Ayrıca tip 1 diyabet tanısı, tedavisinin önemine değindi. Bu hastalığın tanı, tedavi ve takibinde Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bölgesel ve ulusal liderlikte eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetlerini yürüttüğünü belirterek, bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya şükranlarını iletti.

Toplantı sonunda katılımcıların Dünya Diyabet Günü kapsamında diyabet hastalığıyla ilgili soruları konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı. Digital ortamda gerçekleştirilen toplantı başarıyla tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2020, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER