ZBEÜ'DE ENDOKRİN GÜNLERİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZBEÜ'DE ENDOKRİN GÜNLERİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batı Karadeniz Tıp Dergisi ile Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi tarafından 5. Zonguldak Endokrin Günleri Sempozyumu gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Batı Karadeniz Tıp Dergisi ile Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi tarafından 5. Zonguldak Endokrin Günleri Sempozyumu gerçekleştirildi.

27-28 Şubat 2021 tarihleri arasında online olarak düzenlenen  sempozyum, Sempozyum Başkanları Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ve Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak’ın BEÜ’de 2016 yılından bu yana geleneksel olarak yapılan ‘Endokrin Günleri’ ile ilgili bilgileri içeren açılış konuşmaları ile başladı.

www.diyabetonline.org adresinden canlı olarak yayınlanan 5. Zonguldak Endokrin Günleri Sempozyumu, açılış konuşmaları sonrasında bilimsel oturumlar ile devam etti.  “Obeziteye Güncel Yaklaşım”, “Diabetes Mellitusa Güncel Yaklaşım, “Hipertansiyona Güncel Yaklaşım”, Akademik-Bilimsel Okur-Yazarlık, Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi, Batı Karadeniz Tıp Dergisi”, “Klinisyenler Tiroid ve Paratiroid Ultrasonografi ve Biyopsi Eğitimi”, “Polikistik Over Sendromu-Hirsutismusa Güncel Yaklaşım” konu başlıklarında sunumlar ile devam eden sempozyum, katılımcılardan gelen soruların panelistlerce cevaplandırılması ile sona erdi.

Yurt içi ve yurt dışından da çok sayıda kişinin katılarak büyük ilgi gören, verimli ve başarılı bir şekilde gerçekleşen  sempozyum sonrası açıklama yapan Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Bayraktaroğlu, Zonguldak Endokrin Günleri’nin 5’incisini düzenlemenin  mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, pandemi şartlarında online olarak gerçekleştirilen sempozyumun Azerbaycan başta olmak üzere pek çok ülkeden yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi. Bayraktaroğlu, sempozyumun düzenlenme sürecinde desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı başta olmak üzere, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can’a, Sempozyum Düzenleme Kuruluna, Bilimsel Kurula, değerli bilimsel katkılarıyla akademisyenlere, yurt içi ve yurtdışı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı da sağlığın öneminin her zamankinden daha değerli olduğu , içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında Sağlık Kampüsümüzün temel sağlık hizmetlerinin yanında bilimsel ve akademik  çalışmalarını da  kesintisiz olarak sürdürdüğünü ifade etti.  Üniversite genelinde düzenlenen  ulusal ve uluslararası katılımlı etkinliklerin  akademik gelişme ve ilerlemenin yanında Zonguldak’ın tanıtımı adına da önemli bir misyon üstlendiğini söyleyen Rektör Çufalı, 5 yıldır gelenekselleşen bilimsel bir aktivite olarak düzenlenen 5. Zonguldak Endokrin Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER