ZBEÜ'DEN WEBOMETRICS SIRLAMASINDA ARTIŞ

ZBEÜ'DEN WEBOMETRICS SIRLAMASINDA ARTIŞ

Dünya üniversitelerinin web tabanlı değerlendirmesinin ve buna göre sıralamasının yapıldığı “Webometrics Ranking Web of World Universities” 2020 Temmuz Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yaklaşık 30 bin üniversite içerisinde 2352 sıra ile 1710 basamak birden yükselen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)  küresel tanınırlıkta ve erişimde büyük bir başarı elde etti.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi`nin bünyesinde faaliyet gösteren merkez tarafından yürütülen ve dünya üniversitelerinin yapmış oldukları her türlü bilimsel çalışmaların, ulusal ve uluslararası yayınlar, ders notları, bilimsel toplantı sunumları gibi internet ortamından bilim arenasına aktarılmasının ölçüldüğü, internet ortamında paylaşılan bilimsel çalışma ve etkinliklerin değerlendirildiği bu çalışmada Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi hızla yükselmeye devam ediyor.

Dünya sıralamasında 1710, Türkiye Sıralamasında 32 Basamak Atladı

Dünya üniversiteleri arasında, açıklık, genişlik, görünürlük ve mükemmeliyet başlıkları altında uluslararası derecelendirme yapan Webometrics, her sene olduğu gibi bu sene de üniversiteleri başarı sıralarına göre derecelendirdi. Tüm dünyada yakından takip edilen Webometrics'in 2020 yılı Temmuz ayı sıralamasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi,  2019 yılına göre 217 Türk üniversitesi arasında 32 basamak yükselerek 61. , dünya genelinde sıralamaya sokulan 30.000 üniversite arasında da 2352. olarak, 27.648 üniversiteyi geride bırakarak gurur verici bir başarıya imza atmış oldu.

Küresel Çapta Mükemmeliyet, İçerik, Yeniliklere Açıklık ve Görünürlükte Büyük Sıçrayış

Webometrics Dünya Üniversiteler sıralamasında üniversiteler internet sitelerinin hacim (volume), görünürlülük (visibility) ve etkisini (impact) belirli bir metodoloji kullanarak ölçen ve bu ölçümü yaparken kurumun bilimsel üretimini (yayınlanan makaleler, konferanslar, tezler, raporlar, monograflar, vs.), destek materyallerini (ders materyalleri, veritabanları, dijital kütüphane, personel sayfaları, atölye çalışmaları, vs) ve kurum hakkında genel bilgileri dikkate alan bir sisteme dayalı olarak yapılan değerlendirmede üniversitemiz bir önceki yıla göre önemli mesafe katetmiş oldu. Buna göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi dünya sıralamasında İçerik kategorisinde 2019 yılında 2429. iken 2020’de 2416 ile 13 basamak, Görünürlükte 5531’den 5380’e yükselerek 151 basamak, Açıklıkta 1803’ten 1520’ye yükselerek 283 basamak, Mükemmeliyet kategorisinde ise 5040. sıradan 2530. sıra ile 2510 basamak birden yükselmiş oldu. Üniversitemiz 2020 Türkiye sıralamasında; İçerik kategorisinde 58. , Görünürlükte 64. , Yeniliklere Açıklıkta 48. ve Mükemmeliyet kategorisinde 71. sıralamada yer aldı.

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Ülkemizi ve İlimizi Türkiye Sıralamalarında Yer Alan Tüm Kategorilerde En İyi Şekilde Temsil Etmeye Devam Ediyor.”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Webometrics’teki başarısına ilişkin bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  üniversitemizin dünya çapında elde ettiği bilimsel ve akademik başarıları;  nitelikli,  çağa uygun, özgün, kaliteli ve dünya standartlarındaki eğitim anlayışıyla, yürütülen proje ve diğer faaliyetleri ile ülkemiz sınırlarını aşmaya, rakiplerine de açık ara fark atmaya devam ettiğini vurguladı. Elde edilen başarılar Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin her yıl büyüyen, fedakâr ve üstün gayretli mensuplarının, desteklerini her zaman yanında hissettiğimiz paydaşların ortak çabalarının meyvesi olduğunu belirten Rektörümüz,  “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, ülkemizi ve ilimizi tüm platformlarda en iyi şekilde temsil etmenin ve dünya üniversitesi olmanın haklı gururunu yaşıyor. Üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrencisi ile bir bütün olarak çok daha başarılı çalışmalara imza atacaktır. Bu başarıdan dolayı üniversitemizin tüm değerli çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarımızın katlanarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER