ZBEÜ'YE CNC FREZE VE CNC TORNA TEZGAHI ALINDI

ZBEÜ'YE CNC FREZE VE CNC TORNA TEZGAHI ALINDI

Bülent Ecevit Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Küçük Ölçekli Altyapı Malı Destek Programı kapsamında Mühendislik Fakültesi Teknolab C İmalat Atölyesine 5 eksenli CNC Freze ve CNC torna tezgahı alındı.  

  Bülent Ecevit Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Küçük Ölçekli Altyapı Malı Destek Programı kapsamında ortak Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Merkezi (BİTİM) başlıklı proje yürütüldü. Proje kapsamında Batı Karadeniz Bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda CNC torna ve CNC freze operatörleri yetiştirilmesi ve Üniversitede imalat alanındaki çalışmaların artması hedefleniyor.

  Proje hedefleri doğrultusunda Mühendislik Fakültesi Teknolab C İmalat Atölyesine 1 adet CNC 5 eksen freze ve CNC Torna tezgahları alındı. Proje yürütücüleri Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Koçar ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Çakır Şencan tarafından teslim alınarak  kurulumu gerçekleştirilen tezgahlar için,  yüklenici firma ekibi tarafından projede görev yapan akademisyenlere  tezgah kullanımı ve tanıtımı hakkında bilgi verildi.

  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Koçar yaptığı açıklamada; kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla Üniversite ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olmak bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine destek olduğunu belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Koçar; Süreçte verdikleri destek sebebiyle BAKKA ve Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya çok teşekkür ederiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2021, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER