ZONGULDAK'A YATIRIMLAR HIZLANDIRILACAK

ZONGULDAK'A YATIRIMLAR HIZLANDIRILACAK

Başkent Ankara Derneği Başkanı Tuncay Gençer, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Necdet Sümbül ile; Yapımı devam eden Zonguldak - Kilimli arası karayolu ve tünel çalışmalarının hızlandırılması ile Kilimli - Filyos arası karayolunun bir an önce ihaleye çıkılarak yapımına başlanılması konularında görüştüklerini belirtti.

Tuncay Gençer yaptığı açıklamada, görüşme şu şekilde değerlendirdi: "Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu olarak acil görüşme talebimize Sn. Bakanımız kendisi Ankara’da olmaması nedeniyle Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Sn Necdet Sümbül’ü görevlendirerek cevap verdi. Toplantıya korona nedeniyle Platform Başkanı Sn. Tuncay Gençer, Genel Sekreteri Sn. Yaşar Okur, Başkan Yardımcıları Sn. Aydın Öksüz ve Sn. Hasan Kaya ile İller Bankası Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanvekili Sn Mehmet Yerebakan'dan oluşan 5 kişi ile  katıldık. Halil Rıfat Paşa'nın “gidemediğin yer senin değildir” sözünden hareketle Sn. Genel Müdürümüzden temel olarak iki talepte bulunduk:

1-Yapımı devam eden Zonguldak - Kilimli arasının yapımının hızlandırılması

2-Kilimli - Filyos arasının bir an önce ihaleye çıkılarak yapımına başlanılması.

Tam da bütçenin oluşturulduğu günlerde bu talebimizle ilgili olarak kaynak ve mesai ayrılmasını istedik. Bu talebimizin aynı zamanda Bölgemizin Değeri, Büyüğümüz Sn. Köksal Toptan’ın da özel ricası olduğunu vurguladık.  Filyos’un Zonguldak’a bağlı bir yerleşim birimi olmasına rağmen ulaşımının çok kötü olduğunu, bu nedenle zaten Karadeniz otoyolunun da devamı olan bu güzergahın bir an önce yapılmasının hem bölgenin gelişimine, hem de Zonguldakla mega endüstri bölgesi merkezi olarak filyosa yakışır bir ulaşım sağlamasına katkı vereceğini, ayrıca Filyosun gelişiminin Zonguldak tarafına doğru olabilmesi için bu otoyolun gerekli olmasının yanında orada istihdam edilenlerin arayacakları yaşam standardına cevap verebilecek tek merkezin de Zonguldak olduğunu belirttik. Bu nedenle Filyos gelişirken bütünlükçü bir yaklaşımla bu bağlantının da acilen gerçekleştirilmesi gereğine vurgu yaptık. Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu olarak  Sn. Bakanımıza ve Sn Genel Müdürümüze nezaketlerinden dolayı teşekkür ederek talebimize öncelik verilmesini hassasiyetle istirham ediyoruz. Bölgemizin ve ilimizin de bu konuda her zeminde ve herkes tarafından talepkar olmasını istiyoruz. Ayrıca Limana akan derenin islahı için  proje yapılmasını da konuştuk.  Sn. Genel Müdür o konu üzerinde bilgisinin olduğunu ve yardımcı olacağını söyledi."

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER