ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

 Zonguldak Belediye Meclisi'nin aralık ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen Meclis açılış ve yoklama ile başladı.Mecliste açılış ve yoklamanın ardından gündemdeki maddeler görüşüldü.

Belediyece işletilmekte olan açık otoparklara ilave olarak yeni açık otopark tahsisi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi hakkındaki Trafik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.  

Belediye Gelir Tarifesinde bulunan Fenni Vasıtalarla Yapılan Hizmet Ücretleri başlığı altındaki,  İtfaiye Hizmetleri Ücretleri - 4.Eğitim ve Rapor Ücretleri bölümündeki (b) maddesi 5’inci bendinin sonuna “Ücretler KDV hariç olarak belirlenmiştir” ibaresinin eklenmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisinin 01.10.2020 tarih ve 87 sayılı kararı ile kabul edilen “Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddelerinde Sayıştay Başkanlığının görüşü doğrultusunda yeni düzenlemelerin yapılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekili Atınç Kayınova yaptığı konuşmada sayaç bakım ücretlerine itiraz ettiklerini söyledi. Belediyenin “Zonguldak İli Evsel Atık Yönetim Sisteminin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında yapacağı protokol ve imzalanması hususunda Belediye Başkanına yetki talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.  

Mülkiyeti Belediyeye ait imar planlarında Trafo alanı olarak ayrılmış ve üzerinde trafo binası olan, Merkez İlçe Mithatpaşa Mahallesi, 8.117,18 m2 yüzölçümlü 527 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın 137,26 m2’lik alanında mevcut trafo yerinin 25 yıllığına Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adına iz bedelle kiralanabilmesi ve bununla ilgili olarak da tüm işlemlerin yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

2020 yılının son meclis toplantısını gerçekleşmesi sebebiyle meclis üyelerine teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Her birimize 2020 yılındaki gayretleri için teşekkür ediyorum. 2021'de komit belasından da bir an önce kurtulmuş oluruz"dedi.

VATANDAŞLARIMIZ UYARILARA KULAK VERMELİ... 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, meclis toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı  Zonguldak'ta son zamanlarda koronavirüs vakalarında çok ciddi oranda artış yaşandığını ve hastanelerin yatak doluluk oranı arttığını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Ne yazık ki hem Zonguldak'ın hızlı hem ülkemizde hem de dünyada fakat sayıların çok artış trendinde olması ile beraber Cumhurbaşkanımızın açıkladığı akabinde de İçişleri bakanlığımız tarafından genelgeler kapsamında kısıtlamalar uygulanıyor. Rakamların artışlarını hepimiz zaten yakınen takip ediyoruz. Çemberin ne kadar daraldığını net görüyoruz. Ne yazık ki her gün cenaze haberleri alıyoruz üzülüyoruz. Belli yaşın üstündeki büyüklerimize ne yazık ki kaybediyoruz  fırsatçı bir virüs olduğu için belli bir yaşın üzerinde olan ve eğer bir de  kişi de ikinci bir hastalık varsa şeker, tansiyon gibi kronik rahatsızlığı varsa ne yazık ki daha sıkıntı oluyor. İl Sağlık Müdürümüz açıkladı akabinde bakanımız açıkladı, tedbir kararları aldık. Hastanedeki doluluk oranları arttı. Durum artık çok ciddi ve vatandaşlarımız tedbirlere uyuması gerekir.rica ediyorum acil bir işi olmadığı için olmadığı zamanlarda vatandaşlarımız evlerinde kalsınlar."şeklinde konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan 26 Şubat ta Lavvuar Alanı projesi ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını belirtti.

SAHİL PROJESİ ŞEHRİMİZE GÜZELLİK KATACAK 

Başkan Ömer Selim Alan ayrıca saygı projesinin hedeflenen sürede bitirilerek halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan, "ihaleyi alan yeni firma 1 ocak'tan itibaren halk otobüsü faaliyetine başlıyor" dedi.

ÜMİT BESEN'İ ZONGULDAK'A DAVET EDECEK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Ayrıca katıldığı İbo Show'da askerliğini Zonguldak Orduevi'nde yaptığını ve orada birçok konserler verdiğini açıklayan ünlü sanatçı Ümit Besen'i Pandemi'den sonra Zonguldak'a davet edeceğini de sözlerine ekledi. Bir sonraki meclis toplantısı 4 Ocak 2021'de  gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER