ZONGULDAK BELEDİYESİ'NİN 11 KATIRI EMEKLİYE AYRILDI

ZONGULDAK BELEDİYESİ'NİN 11 KATIRI EMEKLİYE AYRILDI

Zonguldak Belediyesi tarafından çöp toplamak için kullanılan 11 katır emekliye ayrıldı. Zonguldak Belediyesi temizlik işleri şantiyesinde katırların emekliye ayrılması töreni düzenlendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan artık pazar günü itibariyle katırların emekliye ayrılacağını bunun yerine 70 tane çöp konteyner aldıklarını ve güzergahlarının belirlendiğini ve çöp taksilerin çöpleri toplayacağını ifade etti.

Başkan Selim Alan, "Bugün nasıl burada olmamızın amacı arkamda gördüğünüz 11 tane katırımızı pazar günü itibariyle emekli ediyoruz. Coğrafya kaderdir sözünden yola çıkarak uzun yıllardır bizlerle beraber Zonguldak'ın yüzünü sırtlanan, bizlere destek olan emektar tatlılarımız artık daha rahat bir yaşam için emekliye ayrılıyorlar. Hepsine minnet duyuyoruz. Uzun yıllardan beri kar kış demeden yağmur çamur demeden, sıcak soğuk demeden mesai arkadaşlarımızla beraber 5 mahallemiz başta olmak üzere merdivenlerden gecenin 11'inde en başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar Zonguldak'ımızın temizliği için bizim yükümüzü sırtımızdan aldılar. Artık biz de pazar günü itibariyle onların yükünü sırtlarından alıyoruz, onları emekliye ayırıyoruz. Zaten nisan 15 gibi bunu planlamıştık ama pandemiler sebep çalışmalar biraz sekteye uğradı. 5 tane mahalle muhtarımıza beraber temizlik işleri müdürümüz arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. 70 adet yeni çöp konteynerı güzergahlara konuldu turlar belirlendi. 3 adet de çöp taksi miz alındı. Ve Pazar günü itibariyle dediğin gibi son kez görevini yapacaklar için. Başkan Selim alan katırlar emekli hayatında ne yapacaklar sorusunu ise talep edenleri vereceklerini ifade etti.

ALAN'DAN TEŞEKKÜR

Başkan Selim alan, çevre ve Şehircilik bakanlığından temin edilecek olan yeni araçlar konusunda milletvekillerine teşekkür ederek; "Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu taleplerimiz Çevre Bakanlığımız tarafından yerine getirildi. İnşallah önümüzdeki ayın sonuna kadar 1 adet yol süpürme ve 1 adet 13 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonumuz da  Çevre ve Şehircilik Bakanımız tarafından bizlere gönderilecek.  Bunun dışında etkinliklerimiz oldu. Bir Fener'de farkındalık yürüyüşü yaptık, limandaki kirliliği kaldırmak için biliyorsunuz sabit bir nedir bariyer sistemi kurduk. bunlar yeterli mi değil sıfır atık projesi kapsamında etkinliklerimiz oldu onlarla ilgili bilgi sayısal değer vermek istiyorum sizlere . okullarımız ve kamu kuruluşları ile beraber ortak etkinlikler proje gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl 8325 adet ömrünü tamamlamış lastiği 56290 kilogram bitkisel atık yağın ve 415 kilogram atık dili ve 680 ton geri kazanılabilir atı karton cam plastik kağıt gibi ayrı ayrı toplayarak ülke ekonomisine kazandırdık . Şehrimiz merkez ilçe anlamında 1700 yakın çöp konteyner burada vatandaşlarımıza kazandırdık. Sıfır atık anlamında uygulamalarla Zonguldak'ın ismini İnşallah duyurmayı hedefliyoruz. Temizlik İşleri Müdürümüz başta olmak üzere Ben tüm mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2020, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER