Zonguldak Belediyesinde sözleşme imzalandı

Zonguldak Belediyesinde sözleşme imzalandı

Zonguldak Belediyesinde sözleşme imzalandı

Zonguldak Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında, toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
Belediyenin kadrolu işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, komisyon üyeleri ve sendika temsilcileri katıldı. Başkanlık makamında yapılan imza töreninde Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin tüm kazanımları ile hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, emeğin ve emekçinin yanında olan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a teşekkür etti.

“BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”
Karataş, Belediye İş Sendikası ve Zonguldak Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde 3’üncü oturumda anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Bu süreçte komisyondaki katkı veren arkadaşlarımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza emeğe ve emekçiye göstermiş olduğu saygı dolayısıyla teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir zamla bu sözleşmeyi sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Bu sözleşme, belediyemizin kadrolu işçilerini kapsıyor. 2020-2021 yılları için toplamda %16 zam yapıldı. 6’ncı aydan sonra da şirket personeli olarak çalışan arkadaşlarımızın durumunu yeniden düzenleme yapıp, inşallah masaya oturacağız. Belediye Başkanımıza inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

“EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise güzel bir sözleşme olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Komisyonumuz ile beraber sendika temsilcilerimiz belli bir süreden beri toplu sözleşme için zaman harcıyorlar. En son toplantıda biz de olduk ve son noktayı koyduk. Güzel bir sözleşme oldu. Komisyondaki mesai arkadaşlarıma, sendika temsilcisi arkadaşlarıma ve Sendika Başkanımıza teşekkür ediyorum. İşçilerimizin haklarını korumak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Onlar için iyi bir kazanım oldu. İnşallah, ilerleyen zamanlarda daha iyi sözleşmelere imza atarız. Günümüz şartlarına baktığımız zaman, işçilerimiz açısından gayet olumlu bir sözleşme olduğu düşüncesindeyim. Temmuz ayında diğer işçilerimiz ile yapacağımız sözleşme de çok önemli. Şimdiden de onun hazırlıklarını yapıyoruz. Biz her zaman emeğin, emekçinin yanındayız. Mesai arkadaşlarımızın her türlü haklarını korumak için belediyemizin bütün imkânlarını seferber ediyoruz. Arkadaşlarımız da sağolsunlar bunların karşılığını veriyorlar. Toplu iş sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER