Zonguldak, Cuma namazı için stadyuma akın etti

Zonguldak, Cuma namazı için stadyuma akın etti

Zonguldak, Cuma namazı için stadyuma akın etti

Pandemi'yle mücadele de normalleşme sürecine girilirken, geçtiğimiz haftadan itibaren Cuma namazı kılınmasına kara verilmişti. 
Geçtiğimiz hafta Zonguldak Liman'ı Ro -Ro sahasında yağmur altında kılınan cuma namazı, bu hafta ise Zonguldak Şehir Stadyum'unda güneşli bir havada kılındı. Yüzlerce Zonguldak'lı Cuma namazını Stadyumda kılmak üzere akın etti. Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri cemaate kolonya ikram edildi. Daha önceden yapılan düzenleme ile birlikte vatandaşlar kendi yanlarında getirdikleri seccadeleri çimlere serdiler.
 Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve İl Müftüsü Aşır Durgun birlikte saf tuttular. İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı Cuma vaazını hazırlanan kürsüde okudu ve ardından Cuma namazı kılındı. 

Kent merkezinde Kemal Köksal Şehir stadıyla beraber Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Bahçesi, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız A.İ.H.L. Bahçesi, Karaelmas İlkokulu Bahçesi, Şehit Gökhan Esen İ.H.L. Bahçesi, Ontemmuz Mahallesi Bilal-i Habeşi Camii Avlusu, İnağzı Köksal Toptan İlköğretim Bahçesi, Dilaver Mahallesi Stat üstü Otopark Alanı, Asma İlkokulu Bahçesi, Üniversite Konukevi önü Meydanı  ve Merkez Baştarla Mahallesi Rat-Site Camii Avlusunda açık havada cuma namazı kılındı.
VALİ BEKTAŞ: İNŞALLAH BİZ MAKUL BİR SÜRE İÇERİSİNDE  NORMALE DÖNER VE NAMAZLARIMIZI. CUMALARIMIZI CAMİLERDE KILMAYA BAŞLARIZ.
 Vali Erdoğan Bektaş namaz sonrasında yaptığı açıklamada, "Allah kabul etsin. "Bu hafta geçen haftaki gibi yağmur yoktu. Güzelde oldu ve vatandaş iştirak etti. Doğrusu siz geçen haftada öncelikle stadyumu düşünmüştük ama  tabi bu yağmur işi bozdu. hayırlısı olsun. inşallah biz makul bir süre içerisinde  normale döner ve namazlarımızı, cumalarımızı camilerde kılmaya başlarız. Allah herkesin namazını, niyazını ve duasını kabul eylesin" dedi. Vali Bektaş ayrıca hafta sonu kısıtlamanın kaldırıldığını da sözlerine ekledi. 
 SELİM ALAN: ALLAH HERKESİN NİYETİNİ KABUL EYLESİN 
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, "Allah herkesin niyetini kabul eylesin. İnşallah kez vakitte bu sıkıntılardan kurtulur ve tekrar camilerde cuma namazımızı kılarız" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2020, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER