ZONGULDAK EKİBİ 58 SAAT SONRA SAĞ OLARAK ÇIKARDI

ZONGULDAK EKİBİ 58 SAAT SONRA SAĞ OLARAK ÇIKARDI

Zonguldak’tan İzmir’e arama kurtarma çalışmalarına giden UMKE ekibi14 yaşındaki İdil Şirin’in 58 saat sonra enkazdan kurtarılmasını sağlayan ekip içinde yer aldı.

İzmir'deki depremden en fazla etkilenen İzmir’in Bayraklı ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarına Zonguldak AFAD ve UMKE ekipleri de katıldı. Saatlerdir çalışmalara aralıksız devam eden UMKE ekibi, 14 yaşındaki İdil Şirin'in 58 saat sonra enkazdan kurtarılma çalışmalarında bizzat yer aldı.

İdil Şirin'e ilk müdahaleyi yapan Zonguldak UMKE'de görev yapan hemşire Hülya Çetin Özoğlu, o anları anlattı. Hemşire Özoğlu, enkazda ulaştıkları İdil Şirin'in elini biran olsun bırakmayarak kurtarılma çalışması sonuna kadar destek verdiğini söyledi. Açılan küçük bir delikten İdil'e ulaştığını ve ilk müdahaleyi yaptığını ifade eden Özoğlu, "Bana, 'Elimi bırakma abla. Bana su ver abla.' dedi. Sürekli sohbet ettik. Kardeşini bulduğumuzda dizindeydi. İdil'i küçük bir koltuk ve kitaplık korumuş. İdil'i yaklaşık 4 saat gibi bir süreç sonucunda enkaz altından çıkarabildik." dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER