Zonguldak Engelliler Meclisi oluşturuldu

Zonguldak Engelliler Meclisi oluşturuldu

Zonguldak Engelliler Meclisi oluşturuldu

Türkiye Engelliler Meclisi’nin, Zonguldak Engelliler Meclisi oluşturuldu. 
Gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Tutar, Mimari Projenin Mimari Avukat Âli Ulusoy ile birlikte Zonguldak Merkez ve ilçelerinde bulunan Engelli Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri katıldı.

Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Tutar yaptığı açıklamada, 38 ilde il meclisini kurduklarını Zonguldak’ın ise 39. gün olduğunu söyledi.
Tutar şunları ifade etti; “Proje kapsamında kuruluşu tamamlanan 52 ildeki engelli örgütlerine yönelik eğitimler yapılacak. Son baharda başlayacak olan bu eğitimler sivil toplum kuruluşlarının uluslararası sözleşmeleri kaynak geliştirme ve savunuculuk izleme gönüllü yönetimi ve medya konusunda güçlenmelerini amaçlıyor. Engelli Konfederasyonu bu proje ile geçtiği, kadınların, yaşlıların ve çocukların engelli haklarını savunmu Sula katılımını teşvik etmeyi, engelli örgütleri arasında iletişim ve işbirliği olmaklığından geliştirmeye başlıyor. Ayrıca Engelli Konfederasyon yakında bir çağrı yayınlayacak ve bu iki gündeki tüm İl Engelli Meclisi’nde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’na proje karşılığında hibe desteği sağlanacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER