Zonguldak Havaalanı, yurtiçi uçuşlarına açılıyor mu?

Zonguldak Havaalanı, yurtiçi uçuşlarına açılıyor mu?

Zonguldak Havaalanı, yurtiçi uçuşlarına açılıyor mu?

Zonguldak Havaalanına ILS cihazının takılmasının ardından THY’nın uçacağı belirtildi…

Zonguldak Havaalanına uçulmaması için “Mania” olarak gösterilen Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı, Zonguldak Havaalanına takılmaya başlanıyor. Tel örgü ve diğer engellerin sinyalizasyonu engelleme ihtimali ortadan kalktığı, bir hafta sonra başlayacak kurulumun 10 gün içinde biteceği vurgulandı.

Türk Hava Yolları’nın Zonguldak Platformunun görüşmelerinde ikinci mania olarak gösterdiği pistin uzaması ve genişlemesinin beklenilmeden yurt içi uçak seferlerine başlayacağı açıklandı. Pistin uzayıp genişletilmesi 150 kişilik uçaklardan daha büyük uçaklar için gerekli olacak.

700 bin Euro ya alınıp aylarca İstanbul’da bekletildikten sonra Zonguldak Havaalanına getirilen Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazının takılması için mania olarak görülen kule ile cihazın konulacağı yere hat çekim işi ihale edilmesine rağmen bu sefer de arada ki tel örgü bahane edilerek sistem kurulmamıştı.

Tel örgüyle ilgili sorunun aşıldığını söyleyen Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, “Bir aydır alt yapı çalışmaları yapılıyor. İtalyan firma tel örgünün sorun olmayacağını belirtti. Cihaz kurulumu bir hafta içinde başlanacak. Yaklaşık 10 gün de cihazın montajı sürecek” dedi.

ZONHAV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İLS cihazının faaliyete geçmesinin ardından havalimanında hiçbir eksiğin kalmayacağını söyledi. Halkın iç hat seferlerin başlaması yönünde bir beklentisinin olduğunu ifade eden Keçeli, "Havalimanımıza teknik anlamda uçak iniyor, ama cihazın faaliyete geçmesinin ardından 150 kişilik her türlü uçağın inmesi için tüm engeller ortadan kalkmış olacak. Bu cihaz sayesinde uçaklar daha güvenli şekilde iniş yapabilecek. Mevsimin 12 ayı sisten, kardan etkilenmesi en aza indirilecek. İç hat seferlerinin başlaması yönünde tek engel müşteri potansiyeli ortaya çıkıp çıkmaması kalıyor. Valilik anket çalışması yapmıştı bununla ilgili. Ankette havalimanının çalışacağı yönünde bir beklenti oldu halkımız tarafından. THY ile resmi görüşmeler yapılacak bu cihaz kurulduktan sonra. THY de takip ediyor cihazın kurulumunu. Kurulumun mevsim şartlarına göre  kısa sürede biteceğini düşünüyorum." dedi.

 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER