Zonguldak'ı yıkmak gerekiyor!

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan:

Zonguldak'ı yıkmak gerekiyor!

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında Zonguldak’ın kentsel dönüşüm alanında ve sıfır atık konusunda 81 il arasında en geri illerden birisi olduğunu söyledi.

Karton toplayıcılarıyla yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan Alan, 

Ortada bir bilgi kirliliği var, ben onları akrabalarım gibi görüyorum. Bana seçim zamanı çok destek oldular. Onlarla görüştüm. Biz kartondan ziyade sıfır atık projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Ama ne yazık ki 81 vilayette sondan 10 içindeyiz. Çevre İl Müdürlüğümüz ihaleye çıktı, ne yapabiliriz derdindeyiz. Karton toplayan arkadaşlarımızı saf dışı bırakamayız diye en başında söyledim, ama dedikodu çıkmış, inanmışlar ama görüştük. Biz sıfır atığı Zonguldak’ta en iyi şekilde yapmak zorundayız.” dedi.

Herkesin bir kabahati var

Kentsel dönüşüm için Zonguldak’ı yeniden yıkıp sıfırdan inşaa etmek gerektiğini söyleyen Alan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz bu yüzden 3 dönem istiyoruz. Şehrin menfaatleri herşeyin önünde. Kaygısı olanlarda var ama biz birşeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Zonguldak 81 il içinde en geri kalan illerden biridir, herkesin bir kabahati var. O bu kabahatli diyerek oyun oynamayı bırakacağız. Kentsel dönüşüm olacak rahatsızlık duyanlarda olacak ama onlar rahatsızlık duyacak diye yapmayacak değiliz. Göstermelik iş yapma niyetinde değiliz.”
Yangının sobadan çıktığını düşünüyoruz

Acılık’ta meydana gelen yangınla ilgili soruları da yanıtlayan Alan, “Ne yazık ki mobilya imalathanesi bir anda ortalık alev topuna dönmüş. Arkada metruk bina olması nedeniyle sıkıntı yaşandı. İlçelerimizden takviyeler geldi, büyük bir yangın atlattık, 4 saatte kontrol altına alınması sorunu yaşandı. Eksiği olan bir binaydı, Zonguldak’ta bir çok bina böyle. Metruk binaya müdahale etmeseydik arkada ki binalara sıçrar çok büyük bir felaket yaşanabilirdi. Orada bir soba var, büyük ihtimal oradan çıktığı ifade edildi. Yetersiz kalmadık, su ve köpükle müdahale ettik. 32 metrelik bir aracımız yok, itfaiyeci arkadaşlarımızın da sürekli kendilerini yenilemesi lazım, ne yazık ki öyle bir ortam sağlayamıyoruz. Vekillerimizle Ankara’da sıkıntıyı iletmiştik. Tek tesellimiz bir can kaybı olmamasıdır. Bildiğim kadarıyla binanın sigortası yok.” şeklinde konuştu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2019, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER