ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ MAYIS AYI BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ MAYIS AYI BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

17 günlük kısıtlamanın sona ermesinin ardından Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Ardından bir önceki toplantıda okunarak kabul edildi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli meclis birleşimi başlamadan önce, 17 Mayıs 2010  tarihinde meydana gelen TTK Karadon'da grizu faciasında  şehit olan 30 madenciyi rahmetle andığını ifade etti.

Meclis üyeleri eski genel maden işçileri Sendikası yöneticileri olan Adnan Akgün ve Ramis Muslu' da yaptığı konuşmada 30 şehit madenci andıklarını ifade ettiler.

AK Parti grup başkanvekili İsmail Terzi'de şehit madencileri andığını ancak onların çocuklarının bugün işsizlik nedeniyle göç ettiğini belirterek bunun üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade etti.

Mecliste İl Özel idaresinin 2020 yılı kesin hesabı görüşüldü. 2020 yılı kesin hesabı görüşülmek üzere plan bütçe komisyonu'nda oybirliğiyle havale edildi.

Mecliste gündem dışı söz alan il genel meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, köylere hizmet götürme birliklerinden özel idareye geçen sözleşmeli personele baskı yapıldığı tazminatlarının verilmediği, mahkemeye veren işçilere baskı yapıldı iddiasını gündeme getirdi.
Bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, "Herhangi bir harekete geçme söz konusu değil. Bu işi kaşımanın anlamı yok. Biz bir aileyiz.Burda bir takım tuhaf şeyler var.Biz bunu toparlayacaksak hepimiz zararlı çıkarız.Çalışan personel bizim personelimiz. Onlara sözümüz yok. Daha iyi şartlarda daha iyi hizmetlerde çalışsınlar. Birimde malumunuz yatırım yapmamız gerekiyor.  Bunun ilgili yatırım geriye gelirlerken cariler yukarıya çıkıyor. Hepimiz Meclis olarak kendimizi eştiriyoruz zaten. Bu nokta da birlikte hareket edip dedikodusunu yapmadan  toparlamamız gerekiyor. Sadece biz orta yol bulmaya çalıştık. Kimseye tehdit edip silah dayamadık. Sadece biz idarenin durumunu izah etmeye çalıştık. Durumlarını nasıl iyileştiririz noktasında konuştuk. Malesef bir sendikacı arkadaş o sendikacı avukatla birlikte olmuş bu işi kaşıyarak asıl onlar baskı yapıyor. Çünkü biz her zaman bu konuyu konuşalım dedik her zaman istişare yapalım dedik. Hala da kapımız açık. Bir netice varamadık. Sayın Valimiz Milletvekilimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz de burada. O sendikacıyı daha çok dinliyor bizim personelimiz”dedi.
İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz yaptığı açıklamada, özel idarede bulunan sözleşmeli personel kesinlikle baskı yapılmadığını böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını, onların her zaman yanında olduklarını ifade ettiler.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ayrıca yaptığı açıklamada, Ereğli'de Ay-City iş merkezinde bulunan 8 işyerlerinin satışı konusunda 2011 yılında meclis kararı olduğunu ancak bu kararın güncellenmesi gerektiğini belirtti.
Ahmet Karayılmaz diğer yandan yeni İl Özel İdare binasının zemin etüt planın çizildiğini ve yakın zamanda inşaatına başlanacağını müjdesini verdi. Gelecek toplantının gün ve saatini belirlenmesi ile birleşim sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER