ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ MAYIS AYI SON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ MAYIS AYI SON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı beşinci ve son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Zonguldak Kardeşler Köyü Kokaksu mahallesine yapılması düşünülen ve şu anda zemin etüd çalışmaları başlayan İl Özel İdare'nin yeni hizmet binası yapımının 2021 yılı İdaredi yatırım programına alınması görüşülerek oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

İl Özel İdare'sinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personellerin, Kanunun 67 nci ve 68 inci maddelerine göre bir üst dereceye terfi edebilmeleri ve kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecelerinin uyumlu hale getirilmesi için, kadrolarında derece değişikliğine ihtiyaç duyulması üzerine İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen, III sayılı dolu kadro değişikliği cetveli ile ilgili Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 – 6 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Alaplı İlçesi, Kıran KöyüYedigelli Köyü hudutlarında vatandaşların konut yapacakları yerleri olmadığından köy yerleşik alanlarının genişletilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 15 – 15 – 11 sayılı raporlarının görüşülerek birliği ile kabul edildi.

Mecliste 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 47. ve Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 40. maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresinin 2020  yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu, 16 sayılı raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Mecliste, Kozlu'da yapılan Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nin özel idareye ait olan arazisinin Zonguldak Belediyesi'ne şüresiz ve ücretsiz devri önergesi mecliste görüşüldü.
İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu il genel meclis üyeleri ş  konu ile ilgili bilgilendirerek sorularını cevaplandırdı.

Gelecek toplantının günü ve saatinin belirlenmesiyle tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER