ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ TATİLE GİRDİ

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ TATİLE GİRDİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayının son birleşimi olan beşinci ve son birleşimi gerçekleştirildi. Meclis Eylül'de toplanacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirilen birleşim de açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerini görüşülmesine geçildi.

UZUNGÜNEY, KARGALAR VE SAKA KÖYLERİ İÇİN  SPOR ALANI YAPILACAK

Mecliste; Uzungüney – Kargalar ve Saka köylerinde yaşayan vatandaşların spor yapabilecekleri bir alan bulunmadığından,  Uzungüney Kara yolu üzerinde ormana ait alanda gerekli izin, etüt ve proje işlemlerinin yapılarak, bahsi geçen köylerde yaşayan vatandaşların faydalanabileceği bir alan oluşturulmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Gençlik ve Spor  ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek karara bağlandı.

AK PARTİ VE CHP GRUBU ORTAK ÖNERGELER VERİLDİ

Mecliste; AK Parti ve  Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından  kapanan Ömerler, Sivriler, Hacımusa ve Eğerci Çaylıoğlu belediyelerin imar durumu ile ilgili ortak önerge komisyona havale edildi. Yine AK Parti ve CHP   Grubunca Kozlu Kargalar Saka Ereğli ilçesi Ovaköy Ramazanlı ve Devrek ilçesinin nizamlar köylerinde yerleşik alan sınırı ile ilgili problemlerin çözüm için önerge komisyona havale edildi. KÖPRÜ YENİDEN YAPILSIN ÖNERGESİ Çaycuma İlçesi Aliköy Kalafatlı Güzelyurt ve Yeşilyurt köyleri birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan köyleri birleştiren köprünün çok etkili olması için yeniden yapılması konusunda önerge komisyona havale edildi.

FINDIK VE CEVİZ KIRMA VE PAKETLEME TESİSİ KURULMASI İÇİN ÖNERGE VERİLDİ  

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, mecliste ilimizde özel idare ve köylere hizmet götürme Birliği tarafından fındık ve ceviz yetiştiricilerin ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlanması amacıyla fındık ve ceviz kırma tesisi ile paketleme tesisi kurulmasını içeren önerge komisyona havale edildi

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Bir önceki oturumda söz alarak Özel idare toprak analiz laboratuvarı sonuçlarının aynı olduğunu iddia eden Nebahattin Yılmaz'a raporlarla cevap vererek raporların aynı olmadığını ifade etmesi üzerine Nebattin Yılmaz kendisine bu bilginin bir bürokrat tarafından verildiğini ve kullanıldığını belirterek isim vermediği bürokrata tepki gösterdi.

AGUSTOS'TA TATİL, EYLÜL'DE BİRLEŞİM VAR

Ağustos ayında tatil yapacak olan il genel meclisi Eylül ayında toplanma kararı alarak birleşim sona erdirildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER