ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİNİN 5. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİNİN 5. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin ekim ayı 5. Birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı. Ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylanmasının ardından gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

ALAPLI OSB MÜTEŞEBBİS TEŞEKKÜLÜNE 11 YENİ İSİM 

Zonguldak Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülünde İl Özel İdaresini 4 yıl süre ile temsil etmek üzere 11 asıl ve 11 yedek üye tespit edildi İl Özel İdaresi’nin Ortak Olduğu Alaplı OSB Müteşebbis Teşekkül Üyeleri: ASİL: Vali Mustafa Tutulmaz ,Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ,Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz , İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu,İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli , İbrahim Yalçın, Temel Uslu, Kadir Korkmaz, Sertaç Yavuz, Selahattin Özkul, Ferhat Gözlü.

KDZ. EREĞLİ OSB İÇİN 3 YENİ İSİM 

Zonguldak Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülünde İl Özel İdaresini 4 yıl süre ile temsil etmek üzere 3 asıl 3 yedek üye tespit edildi. İl Özel İdaresinin Ortak Olduğu Kdz. Ereğli OSB Müteşşebbis Teşkkül Listesi; ASİL;Vali  Mustafa Tutulmaz , Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin , İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Rıca Cici.

ÇAYCUMA OSB İÇİN 3 YENİ İSİM SEÇİLDİ

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülünde İl Özel İdaresini 4 yıl süreyle temsil etmek üzere 3 asıl ve 3 yedek üye belirlendi. İl Özel İdaresi’nin Ortak Olduğu Çaycuma OSB Müteşebbis Teşekkül Üyeleri; ASİL:Vali  Mustafa Tutulmaz ,Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun ,İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Ali Başören, Arif Sefercik .

SERACILIK OSB MÜTEŞEBBİS TEŞEKKÜLÜNE 9 YENİ İSİM SEÇİLDİ

-Zonguldak Çaycuma TDİ (Seracılık) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülünde İl Özel İdaresini 4 yıl süreyle temsil etmek üzere 9 asıl ve 9 yedek üye belirlendi. İl Özel İdaresi’nin Ortak Olduğu Çaycuma TDİ (Seracılık) OSB Müteşebbis Teşekkül Üyeleri ASİL: Vali  Mustafa Tutulmaz,Vali Yardımcısı Mehmet Türk , İl Genel Meclisi Üyeleri Adnan Tıska, Filis Ünal Sarsık, Serpil Özmen, İsa Bükrü, İsmet Bostancı, Vedat Tuzcuoğlu , Yüksel Turpcu, Necati Akyol.

Kdz. Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi Yöresel Ürün Pazarı'nın, su ihtiyacının karşılanması için, memba tahsis ve içme suyu projesi işlemlerine başlanabilmesi için, İl Özel İdaresi 2020 Ek Yatırım Programı'na alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

CANLI HAYVAN PAZARI KURULACAK

İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Süleymanbeyler Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda; 107 ada, 3 ve 12 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Pazar Alanı (Canlı Hayvan Pazarı) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili Sanayi ve Ticaret, Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları  raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste verilen önerge ile birlikte Sapça Köyü'nün içme suyu ihtiyacının karşılanması için hazırlanan projenin 2020 yatırım programına alınması için komisyonlara havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

RAPOR HAZIRLANACAK

İkinci olarak ise mecliste İl Özel İdaresi'nin personelinin araştırılması konusunda önerge verildi. Buna göre özel idarede  bulunan tüm personellerin hangi görevi yaptıkları, nerede çalıştıkları ve özel idarenin personele ihtiyacı olup olmadığı gibi konular AK partili ve Cumhuriyet Halk partili İl Genel Meclisi bilir tarafından oluşturulacak komisyon tarafından araştırılacak ve rapor haline getirilecek. Önerge hakkında söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz personelinin verimli kullanılması için bu araştırmanın yapılmasının şart olduğunu ifade ettiler ve önerge kabul edildi. Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partili il genel meclis  üyesi Nebahattin Yılmaz'da yapılan seçimlere tepki göstererek demokrasilerde azınlıkların da haklarının korunması gerektiğini ifade etti. Gelecek toplantının 2 Kasım 2020 tarihinde toplanılmasına karar verielerek  birleşim sona erdirildi.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER