'ZONGULDAK MAĞARALARI' BELGESELİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

'ZONGULDAK MAĞARALARI' BELGESELİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Zonguldak'ta 3 yıldır çekimi devam eden Zonguldak Mağaraları isimli belgeselin çekimi tamamlandı.

Belgeselin yapımcısı mağara turizmcisi Engin Zaman, 3 yıldır devam eden çekimlerin tamamlandığını ve belgeseli montajının yapılacağını ifade etti.

Güngör Makar'ın yapımcılığını üstlendiği belgeselin yurtdışında yayınlanacağını ve belgeselde Zonguldak'ta çok az bilinen 4 mağaranın her yönden tanıtımının yapıldığını belirten turizmci ve mağaracı Engin Zaman şunları ifade etti:

ŞUBAT AYINDA VİZYONA GİRECEK

"Montaj aşamasında geçeceğiz nasip olursa Şubat ayı gibi de vizyona girecek. burada biz Zonguldak mağaralarını anlatmaya çalıştık.kısaca şöyle söyleyeyim Zonguldak mağaralara dünya çapında çok özel yere sahip. Bu hikayeyi anlattık. Bu hikayenin hikaye söyle söyleyebiliriz 410 milyon yıllık bir hikaye bu, müthiş bir hikaye. Bu hikaye izleyicilere nuluşuyor. Şubat ayından sonra gösterime girecek. Tırnak içerisinde açalım aslında hiç bilinmeyen mağaralar var. Biz de yaklaşık 3 yıldır bu hikayenin peşine düştük bu hikayeyi anlatıyoruz tamamıyla bilimsel bir belgesel bu yaklaşık 20 tane akademisyenle çalıştık. Bu akademisyenlerin ortaya koymuş olduğu görüşler raporlar analizlerden faydalanarak bunları birleştirerek bir belgesel haline getirdik. Şubat ayında yurtdışında vizyona girecek" dedi.

Engin Zaman yurt dışında hangi ülkede gösterime gireceğini şu an itibariyle bir sürpriz olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER