'ZONGULDAK OKUYOR' PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

'ZONGULDAK OKUYOR' PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak'ta kent genelinde yapılan 'Zonguldak Okuyor' projesi ödül töreni yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından verildi.

Zonguldak'ta 2019-2020 yıllarında kent genelinde yapılan 'Zonguldak Okuyor' projesi Mart ayı itibariyle sonuçlandırılmış ancak; tören pandemi nedeniyle gerçekleştirilememişti.  Dereceye giren 31 öğrenci ve 4 veli için bugün, Zonguldak Öğretmenevi'nde ödül töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 'Zonguldak Okuyor' tanıtım video gösterimi yapıldı.

TOPLAMDA 18 BİN 410 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, yaptığı açıklamada: "2019 – 2020 Eğitim-Öğretim Yılında Zonguldak Merkez ve 7 ilçesi dâhil olmak üzere il genelinde “Zonguldak Okuyor Kitap Okuma Projesi” başlatılmıştır. Proje 4'üncü sınıflardan 12'nci sınıflara kadar öğrencilerimizin ve velilerimizin gönüllülük esasına dayalı olarak katılımlarını önceleyen bir projedir. Bu projemizle; ilimiz genelinde okuma hassasiyetinin ve alışkanlığının kazandırılması, okuyan oranının yükseltilmesi, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla milli, manevi ve kültürel duygularını pekiştiren bireylerin yetişmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda uygulanan projemize Zonguldak İli genelinde 403 Okulumuzdan, 17 bin 543 Öğrenci, 330 velimiz ve 537 uygulayıcı kadromuzla birlikte toplamda bu projeye 18 bin 410 kişi katılım sağlamıştır.  Proje sonuçları dönütünü görmek adına yapmış olduğumuz değerlendirdiğimizde 4'üncü sınıftan 12'nci sınıflara kadar ve velilerimiz dâhil olduğu her kategoride üçer kitap okunmak üzere katılımda bulunanlar tarafında 55 bin 230 kitap okundu. Merkezi sınavda 4'üncü sınıflar 60, diğer kategoriler 100 çoktan soru cevapladı ve en yüksek puanı alan 35 katılımcı optik okumalar neticesinde sırasıyla derecelendirildi. Derecelendirme sonucunda 1'inci olanlara 300 TL., 2'nci olanlara 200TL., ve 3'üncü olanlara 100 TL. para ödülü verildi. İlimiz bu proje ile kitap okur oranını arttırmış bu ilimiz için büyük bir kazanım olmuştur. Projeye katılanlar hem eğlenip hem de yarışma havasında kitap okuma hazzını yaşamıştır,Kitap Okuma Projemizde kaybeden olmamış herkes kazanmıştır. Başta ilimiz eğitimini her alanda maddi ve manevi yönüyle destekleyen Sayın Valimize, Projenin é uygulanmasında emeği geçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımıza, İl Koordinatörümüze, kitapların seçimi incelenmesi soru ve cevapların hazırlanmasında önemli görev üstlenen 16 komisyon üyemize, Bilişim Hizmetleri Öğretmenimize, "Zonguldak Okuyor” Kitap Okuma Projemize katılımda bulunan öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim."  dedi.

VALİ TUTULMAZ; "OKUMA OLMADAN MESLEĞİN FELSEFİK DEĞERİNE ULAŞAMAYIZ"

Ardından, kürsüye Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz geldi. Vali Tutulmaz da; "Zonguldak Okuyor mottosuyla yapılan bu ödül töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şunu hepimiz görüyoruz ki konunun özünü kavrayamasan soru çözülerek sınav kazanıldıysa, ileride o meslekte çok da başarılı olunmuyor. Okuma olmadan, mesleğin felsefik değerine ulaşamayız. Okumak hayal etmeyi beraberinde getirir. Hayal edemiyorsak daha önce yapılan şeylerin tekrarı durumuna düşeriz. Bizler hayal kurmalıyız. Topluma faydalı olabilmemiz için okumamız ve 'Bu mesleği niye yapıyorum?' anlayışını benimsememiz ve özümsememiz lazım. Son zamanlarda okuma konusunda gelişme katettik. Bu kampanyada çok güzel. Bizim okuyan öğrencilerimizin tamamını buna dahil etmemiz lazım. Sayıyı artırarak bu harekete devam edelim." ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından kentte görev yapan öğretmenler tarafından müzik dinletisi yapıldı. Müzik dinletisi, alkışlarla karşılandı.  Ölçme-Değerlendirme sonucu 1,2 ve 3'üncü sıraya yerleşen öğrencilere ödülleri Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Dede ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından verildi.  Buna göre 1'inciye 300, 2'nciye 200, 3'üncüye 100 tl para ödülü takdim edildi.

Vali Tutulmaz, Devrek Fen Lisesi'ni başarısından dolayı takdir etti ve merkezdeki okullar bu başarıyı örnek alsınlar" dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2020, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER