ZONGULDAK SAHİL PROJESİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

ZONGULDAK SAHİL PROJESİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Zonguldak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen ve TOKİ tarafından ihale edilen ‘Sahil Projesi’ inşaatı Zonguldak Belediyesi'nin girişimleriyle büyük bir hızla devam ediyor.

Yaklaşık İki ay önce inşaatına başlanan ve 550 günde bitirilmesi hedeflenen projesinde çeyrek aşamaya gelindi.

Yüklenici firma tarafından projenin çalışmaları sürdürülüyor.

Projede temel amaç; Zonguldaklılar ile kıyıyı tekrar bir araya getirecek. 

Valilikten başlayan kıyı bandında yapılan yeni düzenlemeler ile yaya sürekliliğini ve kentin kıyıya erişimini sağlamak.

Valilik ve tünel arasında yer yer iskeleler kullanılarak denizle karanın ara kesitinde yürüyüş alanları oluşturularak kentten denize doğru ve kıyı boyunca yaya yolları yapılacak.

Bu sürekliliğin içerisinde kullanıcıların suya temas edebileceği yeni alanlar yaratılmış ve bu alanların 24 saat aktif kullanımını sağlayacak ticari mekanlar oluşturulacak.

Şüphesiz ki halk arasında çekek olarak adlandırılan küçük balıkçı teknelerinin yanaştığı ve bakımlarının yapıldığı alanlar bugün büyük oranda işlevlerini kaybetmişti. Bu alanlar atıl konumlarıyla kentlinin suya temasını da engellemekteydi. Proje; bu tür mekanların tekrar gözden geçirilerek kentlinin rahatlıkla kullanabileceği bir dönüşümü vaad ediyor. Bahsi geçen çekek mekanlarının geçici kullanım amaçlı düzenlenmesinin yanında kıyı boyunca sosyal ve ticari işlevler bir araya getirilerek canlı ve hayat dolu bir kıyı bandı oluşturması düşünüldü. 
 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2020, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER