Zonguldak Sel kontrolü inşası kararlaştı

Zonguldak Sel kontrolü inşası kararlaştı

Zonguldak Sel kontrolü inşası kararlaştı

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Kurucaşile’de Sel Kontrol Projesi'ninin 2020 yılında inşa edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Etüd Proje Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 senesinde yapılan Bartın İli Kurucaşile İlçesi Merkez ve Tekkeköy Deresi Havzaları üzerinde toplamda 4.273,55 ha’ lık alanı kapsayan sel kontrolü uygulama projesindeki yapılacak olan yapı ünitelerinin inşa yerleri mahallinde görüldü. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı başkanlığında Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak, Etüt Proje Başmühendisi Hasan Öztürk, Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ve konu ile ilgili teknik heyetle proje sahasında, çalışma yapılması planlanan tesis yerleri yerinde incelendi.  Orman Bölge Müdürlüğü olarak projenin ormanlık alan dahili ana dere ve mikro havzalardaki kafes tel, kuru duvar, misk eşik ve diğer tesislerin 2020 yılında inşa edilmesi kararlaştırıldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, projenin orman alanı dışındaki birtakım ünitelerini tesis edecek olan DSİ ve Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün de kısa sürede gerçekleştirmesi çağrısında bulundu.

Projenin ana amacının sel kontrolü olduğunu, üst havzalarda bulunan yan derelerdeki oyuntu ve dereciklerdeki kıyı oyulmaları, kıyı göçmeleri, kıyı kaymaları ile ana derelere gelen heyelan olayları sonucu meydana gelebilecek erozyon ve toprak kaybının da en aza indirilmesi olduğunu vurgulayarak, yapılacak olan tesislerin bu yıl içinde tamamlanması için lüzumlu süreç belirlenerek harekete geçildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER