Zonguldak sevdalıları ile her yerde sesimizi duyurmalıyız

Zonguldak sevdalıları ile her yerde sesimizi duyurmalıyız

Zonguldak sevdalıları ile her yerde sesimizi duyurmalıyız

26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile ilgili olarak Okçular Vakfı, Yedirenk Tek Yürek Platformunun organize ettiği organizasyonda Zonguldaklılar damgasını vurdu.

Günlerdir çalışmaları süren organizasyon için 81 ilden temsilcilerin katıldığı 7 bölge çadırları kuruldur. Karadeniz çadırında bulunan Zonguldak Dernekleri Federasyonu temsil ettiği Zonguldak ili için birçok yöresel ürün ve Devrek bastonları ve baston ustasını hazır bulundurdu. Aynı zamanda Karadeniz Çadırının da yetkisi olan ZONDEF gelen misafirlere ikramlarda bulunup Zonguldak’ın zenginliklerini tanıtma fırsatı buldu. Çaycuma’nın yoğurdundan, Antik kentinden, Devrek’in bastonuna, Ereğli’nin Osmanlı çileğine ve Elpek bezine tanıtımında bulundu.

Zonguldak’ın altı ELMAS, üstü PIRLANTA sloganıyla birçok televizyon kanalına çıkarak Zonguldak’ın tanıtımını yaptı.

İki gün öncesinde gelerek yerinde çalışmalara katılan Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay;

“946 yıl önce 26 Ağustos Cuma günü 200 bin tam donanımlı Bizans ordusu ile 50 bin yüreğinde sadece Allah sevgisi, Vatan sevgisi olan Sultan Alparslan Han’ın ordusu Muş Malazgirt’te karşı karşıya geldiler. Burada ne teknolojinin ne de paranın pulun geçmediği sadece yüreklerin savaştığı bir yer olan Malazgirt’te tabii ki iman kazanmıştır. Bizler de Zonguldaklılar olarak orada olmamız gerektiğini düşündük ve tüm ekiple beraber çalışmalar yaptık ve Karadeniz Çadırında yerimizi aldık.Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet Çınar Bey’in çok büyük destekleriyle birçok yöresel ürünlerimizi ve değerlerimi oraya getirerek Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirlere, bürokratlara tanıtma anlatma fırsatı bulduk. Beni en çok duygulandıran Türkiye haritasında 81 ilin topraklarının olduğu anıt oldu. Oraya Zonguldak’ımızın toprağını taşıdık. Bizler Zonguldak’ımızın değerlerini her yerde tanıtmalıyız. Bizler her yerde olmalıyız. Bizler siyasileriyle, bürokratlarıyla, Zonguldak sevdalıları ile her yerde sesimizi duyurmalıyız. Sayın Valimize konuyu açtığımızda bizlere vermiş olduğu tam destek yolumuzun zor ama uzun olduğunu lakin içimizdeki Zonguldak aşkı ile her şeyin üstesinden geleceğimizi gördük. Malazgirt’te Zonguldak’ı temsilen İstanbul’dan, Zonguldak’tan 1500 km yol gelerek orada Zonguldak’ın tanıtımına destek veren tüm ekip arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Tabii ki en büyük destek Sayın Valimiz Ahmet Çınar beyefendiyedir. Bizler Zonguldak Dernekleri Federasyonu olarak her yerde Allah’ın izni ile olmaya gayret gösteriyoruz. Bizleri dualarıyla da destekleyen Zonguldak sevdalılara da sonsuz teşekkür ederiz. Biz birlikte daha güçlü olduğumuzu çok iyi biliyoruz. ”dedi.

25 Ağustos Cuma günü büyük bir katılımla Türkiye’nin dört bir tarafında gelen katılımcılarla Cuma namazının alanda kılınması Malazgirt ruhunun hala dimdik ayakta olduğunu gösterdi.25 Ağustos gecesi sabaha kadar çadırlarda olan katılımcılar her yörenin lezzetlerini tattılar ve oyunlarını sergilediler. 26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızın konuşması ile etkinlik sona erdi. Geleneksel hale gelen ilk organizasyonda Zonguldaklılar olarak ZONDEF bayrakları her yerde dalgalandı ve dalgalanmaya devam edeceğe benziyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER