Zonguldak'ta 19 Mayıs sade bir törenle kutlandı

Zonguldak'ta 19 Mayıs sade bir törenle kutlandı

Zonguldak'ta 19 Mayıs sade bir törenle kutlandı

Zonguldak'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Valilik binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar katıldı.


Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene il protokolünün yanı sıra törende görevli öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.
Yeni tip korona virüs salgını dolayısıyla sosyal mesafe kuralları ile maske kullanımı dikkate alınarak gerçekleştirilen tören sonrası Vali Erdoğan Bektaş, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bektaş, "Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı için Samsun'a çıkışının 101. yıl dönümü. Anadolu'da başlayan Kurtuluş Savaşı, arkasından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile gerçekleşen bağımsızlık arayışı, sonrasında gençlerimize hediye edilen bir gençlik bayramı. Maalesef bu sene gördüğünüz şartlarda kutlamak zorunda kaldık. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz de pandemi sürecinden geçiyor. Daraltılmış bir bayram kutlaması yaptık. Gençlerimizin bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER