ZONGULDAK'TA 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDI

ZONGULDAK'TA 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDI

Zonguldak'ta, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen törene  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,  İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler katıldı.

Valilik önündeki tören Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.Ardından  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi.
Hakan Yüksel konuşması'da, 19 Mayıs 1919'un ,' Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle Milli Mücadeleyi başlattığı tarihi bir gün olduğunu söyledi.Bugünün  milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 102. yıldönümü olduğunu ifade eden Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel şunları ifade etti:

"Genciyle, yaşlısıyla, askeri siyle kadını erkeğiyle Vatan müdafası için tek yürek olabilmeyi başarmış kahraman Türk milletinin yeniden şahlanışıdır. Bandırma vapurundan inen Gazi Mustafa Kemal gibi sayısız Mustafa Kemal’lerin Anadoluya rüzgar olup, umut olup yayılışı, hürriyet ve istiklal tohumlarının tüm yurda serpilmesidir.
Amasya’ya, Sivas’a, Erzurum’a, Ankara’ya, Afyon ve İzmir’e uzanan bir kurtuluş destanının baş yazgısıdır. Yaşlı anaların, çocukların, kınalı kuzuların, er’siz kadınların, şehit babalarının bir karış vatan toprağını müdafa uğruna şehit olmaya ant içtiği, kurtuluşa kadar durmadan, uyumadan, yemeden, içmeden çalışmaya azmetmiş milletin ölümü hiçe sayarak özgürlük için ayağa kalktığı gündür 19 Mayıs. Haçlı seferlerini aratmayacak aç gözlü düşman emellerinin, anayurdu savunmaya and içmiş Türk’ün karşısında yok olup gitmesinin ilk adımıdır bugün.  Tarih boyu esir düşmemiş, mertlikten taviz vermemiş, sadece barış için savaşan kahraman Türk’ün zulme baş kaldırısının adı olan 19 Mayıs,  19 Mayıs, Samsun’dan İzmir’e uzanan kahramanlık destanının tarihe altın harflerle geçen mucizesi, inancı, imanıdır. 19 Mayıs, yıllar geçse de tükenmeyecek sevdanın adı, millet olma bilinci, var olma savaşıdır. 102 yıl sonra hala yanmakta olan bir ateştir 19 Mayıs. Gençliğin omuzlarında yükselen şanlı bir sancaktır bugün. Atalardan yadigar bu güzel vatanın, şanlı sancağın ayakta ve özgür kalacağına yemindir 19 Mayıs. Savaştan siyasete, bilimden sanata, sanayiden spora, eğitimden ahlaka kadar her alanda aydınlık Türkiye’nin mührüdür 19 Mayıs. Bizlere bu günleri kanıyla, canıyla armağan eden, malını, servetini, emeğini, terini, kanını, canını esirgemeyen kahraman atalarımıza vefa borcumuzdur 19 Mayıs. 19 Mayıs, vatana borç, Türk’lüğe sadakat, Allah’a yemin, şehitlerimize verilen sözdür.
Sevgili Gençler; Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.
Değerli kardeşlerim; Bugüne kadar ülkemiz Gençlerimizin için üniversitelerimizle, yurtlarımızla, spor imkanlarıyla, gençlik faaliyetleri ile ilgili pek çok alanda çok büyük yatırımlar yapmış durumdadır.  Bugün geldiğimiz noktadan bizler de inşallah bu çıtayı her gün daha ileriye ve yukarıya taşıyarak bayrağı sizlere teslim edeceğiz. İnanıyoruz ki yarın sizler bu bayrağı teslim aldığınızda ülkemizi daha iyi yerlere getireceksiniz. Sizlerin çalışkanlığınız ve geleceğe olan inancınız ülkemiz ve geleceğimiz adına bizlere güç veriyor. Spor, sanat, bilim, teknoloji, ekonomi, ahlak ve insanlıkta örnek bir toplum olma hedefine ulaşmak için gençlik olarak her koşulda yorulmadan yolunuza devam etmelisiniz. Geleceğimizin Türkiye’si sizlerle çok daha güçlü olacak. Bu duygu ve düşüncelerle 19  Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum"dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER