ZONGULDAK'TA 23 NİSAN PANDEMİ GÖLGESİNDE KUTLANDI

ZONGULDAK'TA 23 NİSAN PANDEMİ GÖLGESİNDE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101.Yıl dönümü Zonguldak'ta kutlandı. Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, il Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, okul müdürleri, sınırlı sayıda öğrenci topluluğu katıldı. Pandemi nedeniyle kutlamalara katılım sınırlı sayıda oldu.

Tören İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un anıta Çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mız okundu. 
Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, törende yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. Yıl dönümünü kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, şanlı mazisi boyunca milli egemenliği, karakterine nakşeden aziz milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101.yılına ulaşmanın gururunu, coşkusunu, heyecanını yaşadıklarını ve paylaştıklarını belirterek şunları söyledi:


"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101.Yıl Kutlamaları münasebetiyle hepinize hoş geldiniz diyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün her zamankinden daha büyük bir onur ve gurur yaşıyoruz. Çünkü dünyada çocuklar için bayram yapan tek ulusun mensubu olarak bu bayramı çocuklarımızla beraber kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, milletçe verdiğimiz önemi ifade etmektedir.
23 Nisan, Türk Milleti'nin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegâne temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Türk Milleti'nin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği günün yıldönümüdür. Unutulmaz zaferler, kahramanlıklar ve başarılı atılımlarla dolu şanlı tarihimiz, çocuğundan gencine ve yaşlısına kadar her Türk yurttaşına gurur vermektedir. Bugün de, tarihimizdeki parlak başarılardan biri olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının yıldönümünde, hakimiyetin kayıtsız şartız millete verilişinin coşkusunu milletçe yaşıyor, büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz.
Meclis'in açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün eseri, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun simgesidir. 23 Nisan 1920, Yüce Atatürk önderliğinde tarih yazan yüce Türk Ulusu'nun, çağdaş dünyanın saygın ve onurlu bir üyesi olma amacıyla verdiği savaşın dönüm noktasıdır. Bundan 101 yıl önce TBMM'nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimiz, her şeyimiz biricik çocuklarımızın dünyada  takdirle izlenen,  tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız coşkulu bayrama dönüşmüştür. Bu yıl her ne kadar Covid-19 Salgının getirdiği sınırlılıkların gölgesinde kutluyor olsak da; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin yarınlarımızın mirasçısı çocuklarımıza verdiği değerin en güzel örneğidir. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Çocuklarımızın sahip olduğunuz haklarının farkındalığı ile daha nice bayramlar yaşayabilmeleri yolunda tüm eğitim kadrolarımızla çaba göstermeye devam edeceğiz.
Sevgili Öğrenciler,
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük anlamlarla yüklüdür. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden, çocuk bayramıdır. Sizler çağdaş ve mutlu Türkiye'yi simgeliyorsunuz. Unutmayınız ki sizler, bu ülkenin bu milletin geleceğini şekillendirecek en önemli, en değerli varlıklarımızsınız. Gelecek sizlerin ellerindedir. Büyük bir medeniyetin ve muhteşem bir tarihin sahibi olduğunuzu unutmadan milli ve manevi değerleriniz, yolunuz olsun. Sahip olduklarımızın değerini bilerek, gücümüze inanarak, kendimize güvenerek, sorunlar karşısında yılmayarak, Cumhuriyetimizi bütün kazanımlarıyla yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak, aydınlık yarınlara sizlerin sayesinde emin adımlarla ilerleyeceğiz. 
Bu duygular ile İstiklâl Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle;  Atatürk'ün "Sizlerden çok şey bekliyoruz" diyerek avuçlarına hürriyet ve demokrasiyi bıraktığı tüm çocuklarımızın ve yüce milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım"

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER