ZONGULDAK'TA 8 İLÇEDE 25 BİN CEVİZ FİDANI DİKİLECEK

ZONGULDAK'TA 8 İLÇEDE 25 BİN CEVİZ FİDANI DİKİLECEK

Zonguldak Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait eğitim bahçesinde aşk Özel İdare kaynaklarıyla, Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla 25 bin adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleşti. 

Zonguldak’ta 8 ilçede 25 bin ceviz fidanı bin 500 dekar alana dikilecek. Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait Eğitim bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, il Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Ziraat odası başkanı ve çiftçiler katıldı. 

Törende konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, “İlimiz orman zenginliği açısından Ülkemizdeki önemli illerden birisidir. İlimizin çok fazla yeşilliğine ihtiyacı yok bunu orman karşılıyor. Ormanları ve orman dışındaki alanları verimli kullanmamız gerekiyor. Çiftçilerimiz öncelikle bulundukları alanda daha sonra üretime dayalı katkı sağlayacak şekilde davranmalarını istiyoruz. Bu doğrultuda il Özel idaresi katkılarıyla destek olmaya çalışıyoruz. İlimizde fındık, kestane ve ceviz üretimi ile daha çok ön plana çıkmalıyız. Ülke olarak ceviz ihtiyacını karşılayacak durumda değiliz ve İthal ediyoruz. Daha çok geniş alanları ceviz dikerek ülkemizin ceviz ihtiyacını kendimiz karşılayabilir konuma gelebiliriz.

Üretmeden refah ve kalkınma olmaz, üretime temel olacak bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 

Yapılan fidan dağıtımı töreninde, ziraat mühendisi çiftçileri cevizin nasıl dikileceği ve bakılacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER