ZONGULDAK'TA 99.999 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

ZONGULDAK'TA 99.999 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında  Türkiye’de 11 milyon, Zonguldak’ta 99 bin 999 fidan toprakla buluştu.

Vali Mustafa Tutulmaz, Orman Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği Milli Ağaçlandırma günü’ne katıldı. 99 bin 999 fidandan ilk fidanını Vali Mustafa Tutulmaz dikti.

Çaycuma ilçesi Ataköy’de düzenlenen fidan dikim törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşkun, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Tarım ve Orman İl  Müdürü Cemalettin Çataklı, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ TUTULMAZ; "UZUN VADEDE ORMAN ENVANTERİ ELDE ETMİŞ OLACAĞIZ"

Orman teşkilatına gelir getirici fidanlar dikilmesini Öneren  Vali Mustafa Tutulmaz; “ Bugün 11 kasım ve Milli ağaçlandırma günü Türkiye’de 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Zonguldak’ta da 99.900 fidanı Toprakla buluşturmuş oluyoruz. Endüstriyel bir ağaç türü olan dış budak fidanı dikiliyor. Birlikte uzun vadede orman  envanteri elde etmiş olacağız. Zonguldak olarak orman konusunda şanslı bir iliz. İlimizin yüzde /64 ormanla kaplı. Yeşilin her tonuna vakıf durumdayız. Ancak bu boş alanlarında  Alternatif olacak ürünlerle dolantırsak daha  uygun olur diye düşünüyorum. Gelir getirici ürünler ceviz, kestane vatandaşımıza da gelir getirici bir hizmet olur. Fidan dikiminde Orman Genel Müdürlüğüne ve fidan dikiminde emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER