ZONGULDAK'TA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

ZONGULDAK'TA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından program düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Mustafa tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müftüsü Aşır Durgun ile daire müdürleri siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan Programda Kur'an-ı Kerim gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Aşır Durgun gerçekleştirdi. Durgun yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Camiler ve din görevleri haftasını başarılı bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum. Bu hafta sayesinde çok büyük kitlelere ulaşıyoruz. Ancak bu yıl tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden salgın nedeniyle biraz blokta kutlasak yine de başarılı bir camiler ve din görevlileri haftası kutluyoruz. Camilerin insanlık tarihinde ne kadar eski olduğunu görüyoruz."

Programda Cami ve ilim konulu kısa film gösterimin ardından yatılı hafızlık Kur'an kursu tanıtımı gerçekleştirildi. 

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladığını ifade ederek şunları söyledi: "İnsan oğlunun yaradılışında bir inanma inancı vardır.Allah’a ve inançlara inanmak her dönemde olmuştur. Bizler İslam coğrafyasında dünyaya gelmiş ve bu şansla inancımızı İslamdan aldık. Hindistan’da doğmuş olsaydık şu anda ineklere tapıyor olacaktık. Diyanet işleri Başkanlığı ve siz din hizmetleri sunan kardeşlerim toplumları bilgilendirerek İslam’ın ışığında bir araya getiriyorsunuz. İslâmiyet camii yapısına bürünmüş bir kültürdür. Bir ülkede ve ilde İslamiyetin olduğunu ortaya koyan şey camiler ve din görevlileridir. Din görevlerimiz vatandaşlarımızı bilgilendirme ve topluma iyi bir yönde yönlendirme hizmetinde olmanız gerekiyor. İslâmiyetin öngördüğü ilmi din görevlilerimiz aracılığıyla tüm vatandaşlarımıza yayılarak İslâmiyeti bütün ve doyasıya yaşamamız gerekiyor. Camiler ve din görevlileri haftasını tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum.

Ardından da 25 tane hayırsevere yaptıkları katkılardan dolayı Vali Tutulmaz teşekkür plaketi takdim etti.

Programda hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan 7 öğrenciye Vali Tutulmaz hafızlık belgesi verdi.


 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER