ZONGULDAK'TA COVID-19 DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK'TA COVID-19 DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ile birlikte Bahçelievler Mahallesinde esnaflarda Covit-19 denetimleri gerçekleştirdi.

Denetimler esnasında ise ilginç ve neşeli anlar yaşandı. Müzik aletleri satan dükkana giren Vali Mustafa tutulmaz bayan gazeteciler türkü söylemesini istedi.

Bunun üzerine gazeteciler türküler söyledi. İşyeri sahibi bağlama büyüsü eşiliğinde türkü söyledi. Vali Tutulmaz'da gazetecileri tebrik etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da duvarda asılı bulunan kemanı alarak çalmaya çalıştı ancak çalamadı.

Vali Tutulmaz esnaflara aldıkları Covid-19 denetimlerini sordu, eksik gördüklerini ise tamamlamalarını istedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “ Pandemi denetimleri kapsamında sayın Valimiz il emniyet müdürümüz ve komutanımız ile beraber bugün Bahçelievler Mahallesi’ndeyiz. Bugünkü denetimde esnaflarımızı denet diyeceğiz. Eksiklik gördüğümüz konulara müdahale ediyoruz ve Pandemi konusunda esnaflarınızı uyararak tedbir almalarını istiyoruz. Sürecin başından beri bildiğiniz gibi bu süreci en ağır şekilde yaşadık. Ama şu anda hem vaka sayılarımız hem de vakaya bağlı can kayıplarımız Türkiye ortalamalarının altına geldi. İnşallah bu böyle devam eder. Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Sürecin başından bu yana büyük bir aşama kaydettik. İnsanlarımız, ve vatandaşlarımız hijyen, maske ve hijyen kurallarına uyuyorlar. Vatandaşlarımızdan duyarlığının devamını bekliyoruz. Hiçbir virüs mikrop bizim alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.  Biz de sayın bakanımızın, ve valimizin önderliğinde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını ve zorluk çıkarmamalarını diliyoruz. Tedbiri elden bırakırsak, kurallara uyumazsak bilindiği üzere daha önce yaşadığımız acı gerçekler var. Onları düşünmek dahi istemiyoruz. Tüm vatandaşları tedbiri elden bırakmamaya çağırıyoruz. İnşallah Pandemi sürecini en kısa zamanda atlatırız” dedi. 

Vaka sayıları ile ilgili soruya cevap veren Vali Mustafa Tutulmaz'da “ Biraz önce sayın başkanımızın da söylediği gibi vaka sayılarımız Türkiye ortalamasının altındadır. Ancak bu kadarını söyleyebiliriz. Denetimler devam edecek" ifadesini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER