Zonguldak'ta Cumhuriyet Coşkusu

Zonguldak'ta Cumhuriyet Coşkusu

Zonguldak'ta Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Zonguldak’ta uzun yıllar sonra büyük coşku ve kalabalık ile kutlanan 95’inci yıl etkinliklerinde renkli görüntüler oluştu. 
Gerçekleştirilen kutlama programına Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri katıldı.
MUHTEŞEM TÖREN
Zonguldak’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.
İlk olarak Vali Ahmet Çınar, tebrikleri kabul etti, ardından Gazipaşa caddesinde ki tören alanına geçildi.
Gerçekleştirilen törenlere Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Vali Ahmet Çınar, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir halkın bayramını kutladılar. 
VALİ ÇINAR: ‘BİZİM NASIL BİR MİLLET OLDUĞUMUZ ORTADADIR’
Daha sonra konuşan Vali Ahmet Çınar, "Cumhuriyetimizin 95. yılı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetimiz 95 yaşında Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ebediyen paydari kalacaktır ama devletler bir kronolojik yaş le siyasal yaş olarak siyaset bilimciler tarafından basit matematik hesabıdır. 95 yaşında Türkiye Cumhuriyeti, ama hepimiz biliyoruz ki aslında bu devlet neredeyse 2000 yıllık bir devlet bu köklü geleneklerden dolayı bu dünyada büyük medeniyetler kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı çok büyük bedeller ödendi, dokuz cephede verilen savaşlar... Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajında: Kemal Akkaya'ya baban, silah arkadaşlarının ve yol arkadaşlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde milletimize büyük fedakarlıklarla cephede çok sayıda can vererek kurmuş olduğu bu devlet... Dolayısıyla 2000 yılında hala bu medeniyet bu devlet Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi elbette benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyet ebediyen payidar kalacaktır diyor bu gerçekten de böyledir. Sadece kendi sınırlarına kapanan kendisini korumak geliştirmek le ulaşacak bir devlet değildir en stratejik noktadadır. Okulun temel insan haklarına insan değerlerine hiç birinin konuşulmaması ve konuşan görünmeyecek kadar ahlaksızlaşan emperyalist dünyada savrularak üzerimize gelmişken yüklerimizi çok ağırlaşmış durumda Müslüman olan olmayan bütün mazlumların artık öncesi onların umutla beklediği kendilerini kurtarıcı olarak devletler, devlet konumundayız bunun anlamı çok büyük hepimize çok işler düşüyor. Türkiye Cumhuriyetin sevmek kuru kuruya olmaz çok çalışmanız gerekir, ehli insanlara iş vermemiz gerekir ve üretken olmamız gerekir hatta halkına saygı göstermek gerekir komşuluk haklarına saygı göstermemiz gerekir gençlerimize çocuklarımıza değer vermemiz gerekir. Cumhuriyetimiz demokrasiye geçişte huzur ve zamanlaması çok uygun bir ortam zemin hazırlayarak mücadeleler ve gerçekleşmiştir. Yaptığımız ıslah ve ilkelerimize baktığımız zaman bizim nasıl bir millet olduğumuz, nasıl kurtuluşa doğru gittiğimiz çok açık ortadadır" dedi. 
Tören, protokol selamlamasının ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER