Zonguldak'ta Korona fırsatçılarına af yok!...

Zonguldak'ta Korona fırsatçılarına af yok!...

Zonguldak'ta Korona fırsatçılarına af yok!...

Zonguldak’ta Korona virüs fırsatçılarına Zabıta Ekipleri göz açtırılmıyor. Ticaret Bakanlığı haksız fiyat uygulaması sistemine yapılan şikayetler, Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine yapılan şikayetler ve medyada yapılan haberler üzerine Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri, vergi dairesi denetmenleri ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü personelleri tarafından denetimler gerçekleştiriliyor.  Zonguldak Merkez ve İlçelerinde market ve eczane gibi çok sayıda işyeri sıkı denetimden geçirildi. Yapılan denetimlerde ekipler son üç aylık alış ve satış faturalarını kontrol ederek haksız fiyat artışı olup olmadığını denetlediler.

105 BİN LİRA PARA CEZASI UYGULANIYOR.

Özellikle maske ve kolonya ile dezenfekte ürünlerinin üzerinde yoğunlaşan şikayetler üzerine denetimler de bu ürünler üzerinde yoğunlaşıyor. Ekiplerin işyerlerinde yaptığı incelemeler ve tutanaklar Ticaret Bakanlığı’na gönderiliyor. Fahiş fiyatla ürün satan işyerine kesilen cezayı Ticaret Bakanlığı belirleyecek. Fahiş fiyatla internet üzerinden yapılan satışa uygulanan ceza 104 bin 781 TL, iş yerinden yapılan fahiş fiyatlı satışa ise 10 bin 475 TL cezai işlem uygulanıyor. Yapılan denetimlerde fiyat artışlarının çoğunlukla maliyet artışından kaynaklandığının saptandığı öğrenildi. Zonguldak’ta bir işyerine Fahiş fiyatla internet üzerinden satış yaptığı için 104 bin 781 TL cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

VALİ BEKTAŞ UYARMIŞTI

Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyen Vali Erdoğan Bektaş fahiş fiyat artışına izin vermeyeceklerini, ekiplerin bu konuda sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER