Zonguldak'ta önemli konferans!..

Zonguldak'ta önemli konferans

Zonguldak'ta önemli konferans!..

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği, 'Fener Mahallesi ve Kent, Koruma, Mücadele' başlıklı panelini Emirgan Otel'de gerçekleştirdi. Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Fırat Birkan ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yöneticisi Ali Atakan'ın açılış konuşmalarını gerçekleştiği panelde Prof Dr Aykut Çoban ve Ekrem Murat Zaman sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panele Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, TMMOB üye ve yöneticileri katıldı.

Panelde Prof Dr Aykut Çoban yaptığı sunumda;
"Yerel düzeyde ilişkiler nasıl şekillendirilebilir ve süreç nasıl yönetilebilir üzerine konuşmak gerekiyor. Belediye, faaliyet gösteren kutumlar ve yurttaşlar bu işin aktörleridir ve yan yana gelmelidir. Belediye kültürel varlıkların korunmasında da yönetmeliği gereği sorumludur. Yani Fener meselesinde de söz sahibidir.
Türkiye'nin ekonomi politikaları rant üretmek ve bu rantın belirli kesimler arasında paylaşılması esasında ilerliyor.
Kültürel varlıklar da bu rantın önemli bir parçası haline geldi. Belediyeler de kayyumlar atanarak seçilen başkanlar görevden alındı. Doğal olarak bu rantın bir parçası haline dönüştürdüler." dedi.

Prof Çoban ayrıca işleyişin katılımcı ve demokratik bir biçim alarak ve bireylerin de belediye ile sürece katılarak nasıl bir ortaklaşım kurulup Fener konusunda nasıl insiyatif alınabileceğine dair tezler ve fikirler ortaya koydu.

Ekrem Murat Zaman da Zonguldak ve Fener Tarihi hakkında bilgiler verdi.

Söyleşi dineyicilerin panelistlere sordukları soru ve konuşmacıların cevapları ile devam edip sona erdi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER