ZONGULDAK'TA YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

ZONGULDAK'TA YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel’in, “Zonguldak’ta Yılın Öğretmeni” seçildiği bildirildi.

Halen Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezinde görevli Yalmancı Yücel, 24 KasımÖğretmenler Günü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ev sahipliğinde gerçekleştirilecek törende,  81İlin yılın öğretmeni arasında Zonguldak’ı temsil edecek.

SEMRA ÖĞRETMENİN BAŞARILARI...

2009’da Eğitim Programları ve Öğretimi alanında tezli yüksek lisansınıtamamlayan Semra Öğretmen, 2018’de Karadeniz Ereğli  Doğa Kolejinde düzenlenen “Yılın Enleri” ödüllerinde “Yılın Fark Yaratan Öğretmeni”, aynı yıl Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafında da “Yılın Fark yaratan öğretmeni” olarak seçilmiş ve üniversitede  söyleşi yapmıştı.

2019’da Konya’da düzenlenen Şeb-i Arus Törenlerine Zonguldak’ı temsil eden Öğretmen Yalmancı Yücel,  Doğaya Dokun (Touch The Nature) Projesi ile 9. e-Twinning Ulusal Kongresinde Eba/Fatih Kategorisinde Türkiye 2. olmuştu.

Semra Öğretmen; Kültür Sokağı 1 ( Culture Street No.1) projesi ile yine 9. Ulusal e-Twinning Ulusal Kongresinde Kültürel Miras Dalında Türkiye ikinciliğini elde ederken, 81 ilden 81 öğretmenin yürüttüğü proje ile Ülkenin yerli ürünlerini, doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtan eş zamanlı kültür sergisinde de Zonguldak’ı temsil etti.

Kurucusu olduğu "Bir Milyon Mavi Kurdele" Projesi ile Nadir Görülen Hastalıklara dikkat çeken Semra Öğretmen, hastalığı taşıyan bireylere destek olmak için tüm Türkiye'de ve birçok ülkede kampanya başlatmış sergi ve stantların açılmasında öncü olmuştu. Bu proje sonucunda Nadir Hastalıklarla ilgili mecliste komisyon oluşturulmasında rol oynadı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi katkıları ile “Çocuklar Masallarla Buluşuyor” projesini yürüten Semra öğretmen Karadeniz Ereğli Çevre Şenliğinde Geri Dönüşüm Atölyesi açarak da, pet şişelerden teraryum, atık malzemelerden oyuncak ve zeka oyunları yapılmasında etkin rol aldı.

Çocuk Oyunları Projesi geçmişten gelen oyunları çocuklarla buluşturan Öğretmen Semra Yalmancı Yücel, öğrencilere oyun tasarlatmış, tasarlanan oyunları kitap haline getirilip EBA’ya yüklendi.

2020’de kurucusu olduğu 5 e-Twinning projesinden hem Ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketleri alan başarılı öğretmen, Okuludaki öğrencilerinin öykü, şiir, bulmaca ve kodlama etkinliklerinin de içinde bulunduğu, gelirinin LÖSEV'e bağışlanacağı, Koronavirüs Salgınında ortaya çıkan ve basılan “Sevgi sarsın Düynayı” isimli kitabın da koordinatörlüğünde yer aldı.

Semra Öğretmen, ayrıca 81 ilden 81 öğretmenin anısını yazdığı “Beni Anılarla Yaşat Öğretmenim” kitabın yazarlarından biri olmuş, "Üstün Zekalı Öğrencilerin Bilimsel Epistemolojik İnançları ile STEM Tutumlarının İncelenmesi" konulu makalesi uluslararası hakemli dergide yayınlanmıştı.  Semra Yalmancı Yücel, halen Milli eğitim Bakanlığınca oluşturulan, İlkokul Çalışma Kitabı  Yazma Komisyonunda görev alıyor.

BAŞARILI ÖĞRETMENİ TEBRİK...

Sıfır Atık 5D modeliyle "Düşün,Gerekli Değilse Tüketme", "Daha Az Tüket", "Değerlendir,Yeniden Kullan", "Değiştir,Farklı Amaçla Kullan" ve "Dönüştür,Doğa Kazansın" etkinlikleriyle çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları,nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde değerlendirecekleri konusunda fark yaratan Semra Öğretmen ile ilgili okul idaresi ise şunları kaydediyor:

“2023 vizyonu ışığında,21. yüzyıl becerilerini, teknolojiyi etkili bir şekilde kullanarak derslerine entegre eden öğretmenimiz, yenilikçi yöntemlerle derslerini etkileşimli ve eğlenceli hale getirmiştir. Yaptığı ulusal ve uluslararası projeler ile hem öğrencilerinde hem de çevresinde farkındalık oluşturmuştur. Aynı zamanda kamuoyunda ses getiren çalışmalarını, uluslararası platformlara taşımış, aldığı ödüllerle önemli başarılara imza atmıştır. Birçok Hizmetiçi ve farklı kurslara katılarak öğrenen öğretmen olmaya devam etmektedir. Öğretmenimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER