Zonguldak'tan 17 çiftçi büyük fuarda...

Zonguldak'tan 17 çiftçi büyük fuarda...

Zonguldak'tan 17 çiftçi büyük fuarda...

Çeşitli ilçelerden 17 çiftçi, Antalya Expo’da bu yıl 19.su düzenlenen Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarına katıldı. Fuar, dünyanın en büyük örtü altı fuarı olarak biliniyor.

Zonguldaklı çiftçiler Ziraat Mühendisi Mesud Alibabaoğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Umut Ece önderliğinde dünyanın en büyük örtü altı seracılık fuarına katıldı.  Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 27-30 Kasım tarihleri arasında açılan fuara giden kafilede Çaycuma, Bakacakkadı, Saltukova Karapınar, Kozcağız ve Gökçebey’den toplam 17 çiftçi yer aldı. Çoğunluğu seracılık, mısır slajı ve meyve üreticiliğiyle çilek yetiştiriciliği yapan üreticiler seracılık alanında gerekli olan yapı malzemeleri, sulama sistemleri, tohumculuk, fide, gübre ve zirai ilaç konusunda dünyadaki son gelişmeler ve yeni teknolojiler konusunda bilgi sahibi oldu. Katılım sırasında birçok yerli ve yabancı firmanın yaptığı seminerlere katılan çiftçiler bir de toprak analizi hediyesi kazandı. Üreticiler fuar sonrasında Antalya’nın turistik yerlerini ziyaret etmek imkânı da buldu.

TÜRK TARIMINI DÜNYA PAZARLARIYLA BULUŞTURAN FUAR

Fuarla ilgili bilgiler veren Ziraat Yüksek Mühendisi Umut Ece, “Türk tarımını uluslararası pazarlarla buluşturan fuara, 120 ülkeden 86 bin 780 ziyaretçi ve 30 ülkeden 800’ün üzerinde firma ve marka katıldı.  Hollanda, İspanya, Çin, Kore ve Macaristan’ın, ülke bazında, milli katılımla yer aldığı fuara katılan üreticilerimiz, dünyanın bu alandaki tüm birikimiyle kucaklaşma imkan buldu. Bölgemizde tarım alanında söz sahibi olan üreticilerimiz, ayrıca, iyi tarım ve teknolojileri konusunda da önder isimler. Başta Zonguldak olmak üzere bölgenin neredeyse tüm pazarlarıyla marketlerin sebze ihtiyacını karşılıyorlar. Bu durumda olan insanların, farklı bilgi ve tecrübelerle buluşması, başta yetiştiricilik ve bitki besleme, gübreleme, yeni teknolojiler olmak üzere birçok konuda bilgi sahibi olması, bölgemizin gıda güvenliğinin sağlanması ve ürün çeşitliliğinin artması açısından çok önemli. Bunun sonuçlarını da önümüzdeki yıllarda mutlaka göreceğiz ” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER