ZONGULDAK'TAN İZMİR'E YARDIM ELİ...

ZONGULDAK'TAN İZMİR'E YARDIM  ELİ...

30 Ekim tarihinde İzmir'de gerçekleşen depremin ardından Zonguldak Valiliği ile Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi işbirliğinde yardım kampanyası düzenlenmişti.

Zonguldak Valiliği ve Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi organizesinde depremzedelere destek için hazırlanan kampanya ile birlikte hayırseverlerin de katkılarıyla toplam 1850 gıda kolisi ile 1200 battaniye TIR'larla İzmir'e gönderildi.

TIR'ların İzmir'e gönderilmesi öncesinde ise Valilik önünde tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, daire müdürleri katıldı. Vali Mustafa Tutulmaz törende yaptığı konuşmada, İzmir'in acısını paylaşmak ve depremzedelere yardımcı olmak amacıyla valilik ve Kızılay olarak bu kampanyayı düzenlediğini belirterek katkı veren hayırseverlere teşekkür etti.

Vali Mustafa Tutulmaz, "Ülkemiz depremden sonraki kurtarma faaliyetlerinde çok iyi organize oluyoruz. Bu alanda yetişmiş elemanlarımız var, ancak bize düşen bunu mümkün olduğu kadar bu aşamaya getirmeden alacağınız tedbirlerle depremi en az hasarla atlatacak şekilde bir yapılanma içerisinde ve anlayış içerisinde olmamız lazım. Herkese görev düşüyor. Bu sadece devletin sorumluluğu gibi algılanırsa burada sıkıntı yaşarız. Herkes kendi sorumluluğu içerisinde kurallara uyarak binalarını inşaatlarını yaparsa kamuda bunun denetimini iyi bir şekilde yaparsa bu sıkıntıları yaşamayız. Bundan hepimizin ders almamız lazım.  Şu anda mağdur durumda olan evleri yıkılan zor şartlarda yaşayan kardeşlerimize de Zonguldak olarak bir el uzatmak durumundaydık ve hep beraber el ele vererek güzel bir organizasyonla Zonguldak İzmir'e elini bir şekilde uzatmış oluyoruz" dedi.

İl Müftüsü Aşır Durgun'un yaptırdığı duanın ardından TIR'lar İzmir'e uğurlandı.


 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER