ZONGULDAK VALİLİĞİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

ZONGULDAK VALİLİĞİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Zonguldak Valiliği öncülüğünde ‘Zonguldak’ın kanında hayat var, sensiz olmaz kan dostum’ sloganı ile kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyası düzenleneceği öğrenildi.

22-24 Eylül tarihleri arasında ilki düzenlenecek olan kan bağışı kampanyasının geleneksel hale getirilmesini arzu ettiklerini belirten Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç , ‘Kan bankacılığı alanında, kanın güvenli kan bağışçılarından temin edilmesi, kalite standartlarına uygun olarak testlerden geçirilmesi ve uygun koşullarda sağlık kurumlarına iletilmesi sürecinde en önemli etken gönüllü kan bağışçılarının varlığıdır. Her ülkenin kendi kan ihtiyacını gönüllü kan bağışçılarından sağlaması büyük önem arz etmektedir.

Zonguldak Valiliği öncülüğünde ‘Zonguldak’ın kanında hayat var, sensiz olmaz kan dostum’ sloganı ile 22-24 Eylül tarihleri arasında ilkini düzenleyeceğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz kan ve kök hücre bağışı organizasyonumuz için desteklerinizi bekliyoruz Programımız 22 Eylül saat 10,30’da Hükümet Konağı önünde başlayacak ve 3 gün boyunca vatandaşlarımız kan ve kök hücre bağışında bulunabilecektir’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2020, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER