Zonguldak ve Karabük'te Ekonomiye Can Suyu Olacaklar

Zonguldak ve Karabük'te Ekonomiye Can Suyu Olacaklar

Zonguldak ve Karabük'te Ekonomiye Can Suyu Olacaklar

ZONGULDAK ve Karabükte, 3 bin 800 dekarlık bozuk orman alanını yeniden tabiata kazandırmak ve orman köylüsünü kalkındırmak amacıyla gelir getirici fidan dikimi yapılacak.
Orman Genel Müdürlüğünün 2017 yılı gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında Zonguldak ve Karabük ormanlarında 600 dekar sahada defne ve kızılcık, bin 500 dekar sahada kestane ve ıhlamur, bin 70 dekar sahada fıstıkçamı ve ıhlamur ile 630 dekar sahada diğer gelir getirici türler olmak üzere toplam 3 bin 800 dekar sahada ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacak. Dikilecek meyveli fidanlar sayesinde hem yöre halkına ekonomik gelir sağlanacak hem de yaban hayat desteklenmiş olacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 3 bin 800 dekarlık bozuk orman alanının rehabilitasyonunu yaparak, yöre halkının faydalanabileceği gelir getirici ağaç türlerini toprakla buluşturacağız. Bu alanların bakımını 3 yıl boyunca orman teşkilatımız üstlenecek. Daha sonra bu fidanları kura usulü ile köydeki hanelere dağıtacağız. Orman köylümüz fidanların bakımını yapacak aynı zamanda meyvesinden tarife bedeli ile yararlanacak. dedi. 

 

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER