Zonguldak'a daha 'DETAY'lı bakalım!

Zonguldak’a daha ‘DETAY’lı bakalım!

Zonguldak'a daha 'DETAY'lı bakalım!

Ülke genelinde sanal ticaret yaptığı belirtilen Detay Maxi Net ile ilgili son gelişmeler gündemde kalmaya devam ediyor. Gümrük Bakanlığı tarafından ilgili şirket için tutuna raporda, “Rapora göre sisteme üye olan kişilere taahhüt edilen yıllık ödeme tutarı 57.6 milyon dolar. Vaatlerin “gerçeklikten uzak” olduğu belirtilen raporda, “Sistem gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi şeklinde oluşturulmuş ‘tipik piramit sistem’ özellikleri taşıyor” ifadeleri kullanarak sistemin bir tür Titan saadet zincirine benzediği belirtildi.

ZONGULDAK’TAN 30 MİLYON LİRA

Diğer taraftan Detay Maxi Net üyelerinin en fazla olduğu illerin başında Zonguldak’ın geldiği belirtildi. 81 İl içinde üye sayısı bakımından en fazla sayının Zonguldak’ta olduğu ve 5 Bin kişinin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Sistem içinde para kazanmak isteyen üyelerin büyük çoğunluğunun Altın Paket tarifesini kullandığı, bu paket fiyatının ise 6 Bin 500 lira olduğu öğrenildi. Ortaya çıkan bu rakamlar ışığından Detay Maxi Net’in Zonguldak’tan elde ettiği gelirin 30 Milyon Liraya tekabül ettiği asgari tahminler arasında yer alıyor.

YENİ ÜYE OLANLAR GERGİN

Gümrük Bakanlığı tarafından yapılan denetimler ışığında 26 Mart’ta hesapları bloke edilen Detay Maxi Net üyelerinde ise gergin bir bekleyiş olduğu belirtiliyor. Sisteme ilk günlerde üye olanların kendilerini amorti ettikleri ve kara geçtikleri belirtilirken asıl mağdur kitlenin ise sisteme Ocak ayından sonra üye olan vatandaşların olduğu öğrenildi. Şirket yetkilileri ise Çiftlik Bank olayında ki gibi elde edilen gelirin kripto para birimi olan Bitcoin’e dönüştürülmediği, bloke edilen hesaplarda ki paranın mağdur olan kişilere devlet tarafından verilebileceğini savunduğu vurgulanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER