Zonguldak‘ın kalbi kıymetindeki okulumuzu yıktırmayacağız!

Zonguldak‘ın kalbi kıymetindeki okulumuzu yıktırmayacağız!

Zonguldak‘ın kalbi kıymetindeki okulumuzu yıktırmayacağız!

Zonguldak’ta inşaası devam eden, Atatürk Devlet Hastanesi 400 yataklı ek hizmet binasının yapımında, hasta ve hasta yakınları için bir otopark alanının olmayışının kentte yarattığı şaşkınlık henüz atlatılamamışken, otopark alanı için “tarihi Kız Meslek Lisesinin yıkılması önerisinin” tartışmaları devam ediyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuyu Meclis gündemine de taşıyarak TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Yavuzyılmaz’ın “Zonguldak’ta infial yaratan, tarihi Kız Meslek Lisesi’ni yıkıp yerine otopark yapmak isteyen zihniyeti bir kez daha kınıyorum!” diyerek seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verildi;

“Zonguldak’ta infial yaratan, Kız Meslek Lisesini yıkıp yerine otopark yapmak isteyen zihniyeti kınıyorum. Kız meslek Lisesi binlerce mezunu, mevcut öğrencileri, fedakâr öğretmenleri, özellikle kadınlara meslek edindirme konusunda çok kıymetli bir görevi üstlenen mimari olarak estetik değeri yüksek, inşai açıdan sapasağlam bir okuldur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadınların iş gücüne katımıyla sağlanacak ülke kalkınmasının, Zonguldak’ta ki en güzel örneğidir. Yetkililerin hastane ek bine projesi yapılırken unuttuğu veya bilinçli olarak gözden kaçırdığı bu otoparkı yapmak için Zonguldak’ın kalbi kıymetindeki okulumuzu yıktırmayacağız!”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER