ZONGULDAKLILAR SAHİLE AKIN ETTİ

ZONGULDAKLILAR SAHİLE AKIN ETTİ

Zonguldak'ta hafta sonu 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasını evde geçiren vatandaşlar, haftanın ilk günü sıcak havayı da fırsat bilerek sahillere akın etti. Amatör balıkçılar da sosyal mesafeyi koruyarak olta ile balık avladı.  

  İçişleri Bakanlığınca ilan edilen 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sabah 05.00'de sona erdi. Tedbirlerin etkili olduğu kentte Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında da harita yeşile dönmeye başladı. Vaka sayılarının da azaldığı kentte vatandaşlar haftanın ilk günü kent merkezinde yoğunluğa neden oldu. Araç ve yaya trafiğinin yaşandığı Gazipaşa Caddesi'nde zaman zaman unutulan sosyal mesafe, caddede görevli ekiplerce hatırlatıldı. Maske kullanımı ve caddede sigara içilmesinin yasak olduğu da hatırlatılarak kurallara uyulması istendi.

   GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSAT BİLEN VATANDAŞLAR SAHİLE KOŞTU

  Hafta sonu kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte bazı vatandaşlar Kozlu ilçesindeki sahile akın etti. Vatandaşlardan bazıları yanlarında getirdikleri termostaki çaylarını içerken, bazıları da kumsalda güneşli havanın tadını çıkarttı. Gençler de getirdikleri gitarla müzik çalarak eğlendi.

  Havadan drone ile görüntülenen amatör balıkçılar sosyal mesafeyi koruyarak balık avladı. Amatör balıkçı Şahap Küçükali, "Hafta sonunu evde geçirdik. Şu anda stres atıyoruz. Anca rahatladık. Aramıza mesafede koyuyoruz. Mesafeyi korumak zorundayız" dedi. 

  Emekli olması sebebiyle hafta sonu evde sıkıldığını söyleyen Yahya Karaaslan ise, "Emekliyiz. Bu tür şeylere alışkınız. 3-4 gün sıkıldık. Bugün de geldik, can sıkıntısı. Vakit geçiriyoruz. Mesafeyi muhakkak koruyoruz. Göründüğü gibi maskemizi takıyoruz. Uyum sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER