Zonguldak'ta FETÖ operasyonu: 5 tutuklama

Zonguldak'ta FETÖ operasyonu: 5 tutuklama

Zonguldak'ta FETÖ operasyonu: 5 tutuklama

Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan 7 sanıktan 5ine, 7 yıl 6 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet A, Ahmet Barış A, Mehmet B, Tugay D ve Gökhan D ile tutuksuz 1 sanık ve avukatları katıldı.

Bazı tanıkların yazılı talimatla alınan ifadelerinin mahkeme heyeti tarafından okunmasının ardından söz alan sanıklar, suçlamaları reddetti. Duruşmada, tutuklu sanıkların avukatları da gelen belgelerle ilgili savunma yaptı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından beraatine karar verdi.

Mahkeme, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan sanıklar Ahmet Barış Akkaya, Ahmet Aslan, Tugay Dişbudak ve Mehmet Başörenin 10 yıl, Gökhan Dağkıranın ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların dosyasını ise bu davadan ayırarak, yargılanmalarının devamını kararlaştırdı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ/PDYnin sözde askerlerden sorumlu abilerinin de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl altışar aydan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyordu.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER