ZONGULDAKTA MUTASYONLU VİRÜS ALARMI...

ZONGULDAKTA MUTASYONLU VİRÜS ALARMI...

Zonguldak’ta mutasyonlu virüs şüphesi ile tedavi altına alınan kişinin Zonguldak Merkez Tepebaşı bölgesinde olduğu iddia edildi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda  ''İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur'' demişti. Bu açıklama sonrası yurdun farklı noktalarında mutasyonlu virüs vakalarını gösteren haberler geldi.
Zonguldak’ta ise ilk mutasyonlu virüs şüphesi görüldü. Vatandaş evinde uzun süreli karantinaya alınırken Ankara’dan test sonucu bekleniyor. Test sonucu henüz gelmeden şüpheli vatandaş ile temas etme ihtimali olan kişilere yönelik filyasyon taraması başlatıldı. mutasyonlu virüs şüphesi ile tedavi altına alınan kişinin Zonguldak Merkez Tepebaşı bölgesinde olduğu iddia edildi. Kişinin bazı marketlere alış veriş için gittiği öğrenilirken beyanları doğrultusunda filyasyon çalışması genişletildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER