ZTSO'dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

TEKNİK ZİYARET!..

ZTSO'dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre edecek bir proje olan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ‘’Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’’ kapsamında Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol Yürütme Kurulu tarafından ziyaret edildi.

Okul Müdürü Muhammet Yıldız Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarihçesi, fiziki durumu, öğretmen durumu, personel durumu, öğrenci durumu, laboratuvar imkanları ve ihtiyaçları hakkında ziyaret heyetine brifing verdi.

Heyette Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi ve Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Halil Vecdi Ilgın, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Elif Acar, KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, Zonguldak Teknopark Genel Müdür Yardımcısı ve TOBB Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ferdi Kesikoğlu ile okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Brifing sonrasında sınıflar, atölyeler, laboratuvarlar gezildi; okulun imkânları ve ihtiyaçları hakkında bilgi edinildi.

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolünün uygulanması kapsamında yapılan ziyaret ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Metin Demir; “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ‘’Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’’ ile 81 İl’de 81 meslek lisesi, protokol kapsamına alındı. Zonguldak’ta protokol kapsamına alınan okulumuz Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. TOBB, TOBB ETÜ ve Odamız vasıtasıyla Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. Okulumuzda atölyeler ve laboratuvarlar kuracağız, mevcut olanları yenileyeceğiz. AR-GE ve Beceri Tasarım Atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Eğitim içeriklerini TOBB ETÜ desteğiyle hazırlayacağız” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER