ZTSO'DAN RUS FİRMALARINA YATIRIM VE İŞBİRLİĞİ DAVETİ

ZTSO'DAN RUS FİRMALARINA YATIRIM VE İŞBİRLİĞİ DAVETİ

ZTSO Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ile birlikte Rusya Federasyonu İhracat Merkezi Baş temsilcisi Radik Gimatdinov’u İstanbul’da ki ofisinde ziyaret ederek, Rus firmalarını Zonguldak Filyos Vadisinde yatırım ve işbirliği yapmaya davet etti.

Başkan Demir görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“25 Milyon Ton / Yıl kapasiteli Filyos Limanı altyapı inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak. Endüstri Bölgesi yönetici şirketi Tosyalı Holding alt yapı çalışmalarına başladı. 2021 yılında parsel tahsislerinin yapılması planlanan Endüstri Bölgesinin devamında bulunan yaklaşık 1.100.000 m2 lik Serbeste Bölge ve burada kurulması planlanan Lojistik Merkez ile birlikte Filyos Vadisi çok önemli fırsatlar barındırıyor. Karadeniz’den komşumuz Rusya Federasyonu ile bu bölgede yatırımlar yapabileceğimizi, her iki ülkenin menfaatine, ticaretimizi geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Filyos Lojistik Merkezi gerek Karadeniz, gerekse İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz ile gerekse Irak, İran, Suriye gibi Ortadoğu Ülkeleri ile yapılacak ticarette çok önemli avantajlar getirecek. Şimdiden  planlarımızı yapalım Rusya Federasyonundan girişimcilerle işbirliği ile onlar içinde uygun olacak yatırımları birlikte planlayalım ve yapalım istiyoruz.

Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti İhracat Merkezi Baş Temsilcisi Radik Gimatdinov ile Filyos Vadisi Projesi fırsatlarını görüştük. Kendileri ile karşılıklı ziyaretlerimiz olacak.  Rusya Federasyonu’ndan İş İnsanları ile İlimizi ziyaret edecekler ve yatırım imkânlarını birlikte yerinde değerlendireceğiz. Bölgemizde ki İş İnsanları ile Rusya Federasyonu İş İnsanlarını buluşturacağız. Buradan her iki ülkenin de yararına işbirliklerinin çıkacağını düşünüyorum.”  

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER