19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı ve gençlik haftası etkinliklerinin 98. yıldönümü Kdz. Ereğli ve Alaplı'da coşkulu başladı.

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik haftası etkinliklerinin 98. yıldönümü Kdz. Ereğli ve Alaplıda coşkuyla kutlandı.

Karadeniz Ereğli’de düzenlenen etkinliklikler kapsamında ‘’Gençlik yürüyüşü’’ adı altında tören alanı olarak belirlenen Kaymakamlık binası önüne kadar yürüyüş yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak, Utku Koleji Armoni Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı alanındaki çalışmalar dolayısıyla Kaymakamlık önünde gerçekleştirilen törende Bülent Ecevit Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Sinema Şahin gençler adına yaptığı konuşmada; “19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklalinin ve Türk cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir.’’ İfadelerini kullandı.

 

“EMANETİ KORUMAK GENÇLERİN GÖREVİ’’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı; “Milli Egemenliğin halk iradesinde olduğu, başka ülkelerin himayesine girmenin ihanet olduğu bilincini taşıyan Büyük Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’ya giderek bağımsızlık savaşına başlanmasının zamanının geldiğine inanıyordu. Edilgen bir millet değil, etken bir millet olma arzusu içindeydiler. Kurtuluşa giden süreçte diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asıl milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği onurlu mücadele zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü Güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyetini geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Utku Koleji Öğrencisi Ezonaz Uşengül şiirini seslendirdi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Kırşehir yöresi halk oyunlarından bir bölüm sundu.

İlçe Milli eğitim tarafından düzenlenen Atatürk konulu, resim, şiir, kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verildi. İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ünsal Demir, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Üsteğmen Alper Barut, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş tarafından, öğrenciler başarı belgeleri ve plaketlerini aldılar. Tören sonunda , Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi bando takımı program sonunda gösteri sundu.

  


Alaplıda 19 Mayıs törenle Kutlandı

Alaplıda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Garnizon Komutanı Üst Teğmen Fuat Gencer ve Belediye Başkanı Nuri Tekin, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bayram kutlamaları, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevikin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, öğrenciler şiirler okuyarak gençliği hitabeyi seslendirdi. Öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptı. Bisiklet turu başlamasıyla etkinlik sona erdi. Gösteriler vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi ve ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER