20 yıldır bu anı bekliyorlardı

Patika yoldan kurtuldular

20 yıldır bu anı bekliyorlardı

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, bazı mahallle ve sokakların yaklaşık 20 yıldır yol beklentisi içinde olduklarını belirti.

Tekin her mahalleye eşit hizmet için yola çıktıklarını anlatarak, “Büyük bir mağduriyet yaşayan apartman sakinlerinin yolunu açmaya başladık. Bırakın araç ulaşımını, yaya ulaşımının bile olmadığı bu konutların hiç yolu yoktu. Evlerine ulaşımı kendi açtıkları patika yoldan sağlıyorlardı. Yaptığımız yol açma çalışmasıyla burada yaşayanların mağduriyetini bitiriyoruz. Alaplı’da bu şekilde olan birçok konut vardı. Hepsinin bu sorununu çözdük” dedi.

Apartman sakinleri de, yakın bir zamana kadar apartmanlarının arka tarafındaki imarda yol olmayan alandan yaya ve araç ulaşımlarını sağladıklarını ancak, o alandaki inşaat çalışmalarından dolayı konutlarıyla yaya ve araç ulaşım bağlantısının tamamen kesildiğini belirterek, “ Belediye Başkanımıza ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Burada oturmaya başladığımızdan beri yaşadığımız bir sorunu çözdüler ve biz de nihayet yolumuza kavuştuk. “ dediler.
 Okullar Caddesi ile Muammer Aksoy Caddesi arasındaki bağlantı yollarında devam eden yol bakım onarım, yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi.
Okullar Caddesi ile Muammer Aksoy Caddesi arasındaki yolda, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Tekin, Son derece işlek olan ve 1050 Evler Semti ile şehir merkezi arasındaki yaya ve araç ulaşım bağlantısını sağlayan bu bağlantı yolunu komple söküp tesviye ettik ve altyapısını da yaparak parke kaplama çalışmalarına başladık. Bu yolun kaldırımını da yaptık ve çevresindeki apartman arası yolların da bakım ve onarımını yapıyoruz. Yine, aynı yolun bitiminde, Devlet Hastanesi ile bağlantıyı sağlayan ara bağlantı yolunda da yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.Muammer Aksoy Caddesi üzerinde de çevre düzenleme ve kaldırım çalışmaları yapacağız. Bu güzergahta epey bir çalışma yapacağız; bozuk yol, kaldırım, düzensiz çevre bırakmayacağız dedi.
Bu arada Belediye Başkanı Nuri Tekin, çalışmaları takip eden mahalle sakinleriyle de sohbet etti, taleplerini dinledi.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER