9 lira az, 13 lira olsun...,

Türkoğlu yaptığı yazılı açıklama ile fındık taban fiyatının en az 13 Lira olarak açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

9 lira az, 13 lira olsun...,

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu yaptığı yazılı açıklama ile fındık taban fiyatının en az 13 Lira olarak açıklanmasını beklediklerini ifade etti.
Fındığın erken toplanmasının fındık hasadında en yüzde 15lik fireye neden olabileceğini ve bu yüzden çiftçilerin mümkün olduğunca fındıklarını erken toplamamaları gerektiğini kayeden Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu; Fındık maliyetlerinin kilogram başına en 9 lira 50 kuruş olduğunu ifade ederek, bu maliyete yüzde 40 refah payı eklenerek; fındık taban fiyatlarının en az 13 Lira olarak açıklanmasını beklediklerini söyledi.
Türkoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; Değerli çiftçilerimiz. Fındık hasadı bütün hızıyla devam etmektedir. Üreticimiz bu sene fındık toplamaya biraz erken başladı. Fındık bu sene en az yüzde 15 fire verebilir. Erken toplamanın gelecek sene verimine de zararı olacaktır bu yüzden mümkün mertebe fındığı erken toplamamalıyız. Değerli çiftçilerimiz. Fındık taban fiyat henüz açıklanmadı. Bugünlerde açıklanmasını bekliyoruz. Fındığın maliyeti kilogram başına en az 9.5 Liradır. Bu maliyete yüzde 40 refah payı koyarsak, Fındık taban fiyatının en az 13 Lira olarak açıklanmasını beklemekteyiz.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER