Afgan Ailesinin Dramı

Afgan Ailesinin Dramı

Afgan Ailesinin Dramı

Zonguldakın Alaplı ilçesinde Afganistandaki savaştan kaçarak 3-5 ay önce ilçeye gelen 50 kişilik Afgan ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor. Kış ayları öncesinde soba, yakacak ve yiyecek sıkıntısı çeken aileler çevredeki vatandaşların yardımları ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Alaplı Karşıyaka Fatih mahallesinde savaştan kaçıp yaklaşık 3-5 ay önce ilçeye yürüyerek gelen, kurtulmayı başaran ve hayata tutunmaya çalışan Afganistanlı 50 kişiden oluşan 5 aile tüm zorluklara rağmen hayata tutunmak için yaşam mücadelesi veriyor. Mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile destek verdiği aileler yaklaşan kış mevsimi öncesinde kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Afgan aileler adına konuşan Abdul Zada Afganistandaki savaştan kaçarak Türkiyeye yürüyerek geldiklerini söyledi.
Savaş nedeniyle Türkiyeye sığınmak sorunda kaldıklarını yürüyerek geldikleri Zonguldakın Alaplı ilçesinde yaşamaya çalıştıklarını belirten Zada, Ülkemizdeki savaş halkımızı çok etkiledi. Zor günler geçirdik. Bu nedenle Türkiyeye gelmeye karar verdik. Afganistan da asker olan 2 ağabeyim şehit oldu. Yürüyerek günlerce yol katederek geldiğimiz Türkiyede ne yapacağımız bilmiyorduk. Alaplı ilçesine gelerek burada bir binada ikamet etmeye başladık. Geçimimizi gündelik işler yaparak sağlıyoruz. Ama oldukça kalabalık bir aile olduğumuz için çok zor geçiniyoruz. Küçük bebeği olan ailelerimiz var. Evlerimizde sobamız yok, önümüz kış, hayırseverlerden yardım bekliyoruz dedi.
Afganlı ailelere sahip çıkan mahalle sakinlerinde Melike Gökay, Mahallemizde Afganistandaki savaştan kaçarak yürüyerek ülkemize ve ilçemize gelen Afgan ailelerimiz var. Bizler birkaç hayırsever arkadaşla onlara elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerin akla gelebilecek ne varsa her şeye ihtiyaçları var. Önümüz malum kış ayı, bizler kışa hazırız ama onlar değil, Her bir ailenin de ne bir sobası ne de sobaya yakacak bir şeyleri yok maalesef, Hepimiz Müslümanız onlar bizim kanayan yaramız herkesin yapacak bir şeyleri vardır diye düşünüyoruz. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yapmaya çalışsak da yetemiyoruz. Bizler bu ailelerin burada olduklarını ve yardım beklediklerini herkese duyurmak istedik. Lütfen bu ailelere devletimiz yetkilerinin ve hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını bekliyoruz diye konuştu.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER